broens kerkhofs apk

Harelbeekse Vereecke en Limburgse APK Group vormen nieuwe factor in de energietransitie

HARELBEKE - Met een nieuwe strategische alliantie willen het Limburgse APK Group (Pelt) en het West-Vlaamse Vereecke & Travoco, allebei familiale ondernemingen, hun marktpositie in Belgiƫ verder uitbouwen. Samen zijn ze goed voor meer dan 2.300 medewerkers, die actief zijn in een uitgebreid scala aan disciplines binnen de aanleg van nutsleidingen, huisaansluitingen, sleufloze technieken en ondergrondse infrastructuurwerken.

APK Group is een major (2.000 werknemers) en een toonaangevende speler in de infrastructuursector met kernactiviteiten in de aanleg van nutsleidingen, plaatsen van huisaansluitingen en sleufloze technieken.  Vereecke & Travoco (230 medewerkers) van zijn kant beschikt al 3 generaties lang over de nodige ervaring om openbare en private nutswerken succesvol aan te leggen.

Het gecombineerde team beschikt over de juiste kennis en expertise om alle uitdagingen op het gebied van digitalisering en de energietransitie binnen België en daarbuiten, zo laten beide partijen weten. Bovendien strekken hun bekwaamheden zich uit over alle fasen van design, build , run en maintain, waarbij ze een focus op veiligheid en kwaliteit willen  handhaven.

Gaan voor groei

"We zijn verheugd over het tot stand komen van deze strategische alliantie met APK Group", aldus Filip Vereecke, strategisch directeur bij Vereecke & Travoco. "Samen zullen we onze gecombineerde expertise en middelen inzetten om onze klanten nog
beter van dienst te zijn. Deze samenwerking biedt ons de kans om ons bereik te vergroten en gezamenlijk nieuwe kansen te verkennen in de markt. Samen willen we bouwen aan de verdere groei van beide organisaties."