overname Mallows 2023

Iris en Didier Leman (ex-Leman Decorations) schrijven nieuw ondernemersverhaal in de confiserie

MEULEBEKE - De familie Leman zet, na de verkoop van hun familiebedrijf Leman Decorations aan Cargill, een nieuwe stap met de overname van Confiserie Crevin uit Meulebeke. Confiserie Crevin produceert al meer dan 40 jaar handgemaakte marshmallows in diverse smaken, met of zonder een laagje Belgische kwaliteitschocolade. Dit alles met respect voor het authentieke recept van bij de start.

Confiserie Crevin is een familiebedrijf waar traditie, kwaliteit en versheid de vaste waarden zijn. De familie bleef altijd uitermate trots op haar product. Op continue basis werden ook vernieuwende smaakcombinaties ontwikkeld en zorgden nieuwe texturen en vormen voor innovatie. Confiserie Crevin werkt steeds met kwalitatieve ingrediënten , uitsluitend natuurlijke kleurstoffen en smaken. Dit alles  zonder bewaarmiddelen.

Zelfde drijfveer

Meer dan 30 jaar waren Iris en Didier gepassioneerd door de productie van taartversieringen. Bij de overname van Leman Decorations door het Amerikaanse Cargill in 2021, konden zij terugblikken op een prachtig parcours. Gestart als zeer kleine speler groeide Leman uit tot een toonaangevende groep van 3 bedrijven in België, Thailand en Mauritius. Een 500 tal mensen zijn vandaag nog steeds actief binnen de groep. Leman Decorations is actief in meer dan 60 landen.

Iris en Didier hebben een feeling voor niche producten wat taartversiering toch zeker is. Deze knowhow en ervaring bracht hen op het idee om een nieuwe richting in te slaan met focus op niche, maar deze keer in de confiserie. Didier droomt er nu van om een groep van bedrijven op te richten die zich concentreren op een specifiek, traditioneel product in de confiseriebranche. De combinatie van deze producten samen op de markt brengen zorgt voor synergie en combineert de knowhow van diverse culinaire topproducten. De overname van Confiserie Crevin is de eerste stap in dit nieuwe verhaal.

Het overgenomen bedrijf krijgt een nieuwe naam (Mallows) en verhuist ook naar een nieuwe locatie in Roeselare.