Descamps Frank 23

Kortrijkzaan Frank Descamps (Wildtrails) zorgt in de Ardennen voor een oase in de laadpalenwoestijn die Wallonië is

JUPILLE - Frank Descamps van Wildtrails, afkomstig uit Kortrijk, zorgt voor een stunt. Hij plaatste 64 laadpalen op de teambuilding en meeting site van Wildtrails , gelegen tussen Durbuy en La Roche en Ardenne. Hij doet dat in samenwerking met het Veurnse Decat en het Kortrijkse Smappee.Wildtrails is het project van de West-Vlaamse ondernemers Frank Descamps en Dominiek Dumoulin

Wallonië heet op de kaart van Europa al jaren een zwart gat te zijn voor wat betreft het aanbod van elektrische laadpalen. De West-Vlaamse ondernemer pur sang Frank Descamps heeft dan maar via privé-initiatief een voor Wallonië bijzonder stichtend voorbeeld gesteld. Hij heeft 64 splinternieuwe laadpalen geplaatst op de teambuilding- en meeting site van Wildtrails, gelegen tussen Durbuy en La Roche en Ardenne. "Bedoeling is gasten maar ook passanten meer service te bieden en de duurzame mobiliteit te bevorderen", zegt Descamps aan Made in West-Vlaanderen.

Duurzaamheid boven alles

Op dit moment is er een aanzienlijk verschil in het aantal laadpunten tussen Wallonië en Vlaanderen, waarbij Wallonië slechts een vijfde van het aantal laadpunten van in Vlaanderen telt. Wildtrails zet zich nu in voor het verminderen van deze kloof in in de Ardennen.

Het past allemaal in het duurzaam concept dat Frank Descamps met zijn uniek avonturen- en eventpark Wildtrails in van meet af aan de markt heeft gezet. "Wildtrails streeft al altijd naar een duurzaam milieubeleid, waarbij we geen plastic flesjes meer ter beschikking stellen maar gebruik maken van een drinkwatersysteem", aldus Descamps. "We kiezen hier ook voor de korte keten van Belgische leveranciers en ondersteunde teambuildingsactiviteiten aanbieden zoals CSR, waar milieu, natuur én  mens centraal staan."

Uniek West-Vlaams ondernmerschap

Wildtrails is het geesteskind van Frank Descamps die het park deels met eigen handen uitbouwde tot een unique selling proposition waar niet alleen particulieren op afkomen maar evenzeer bedrijven, en bepaald niet de minste, voor meetings, teambuildings, productlanceringen, workshops en wat al niet meer.

De accomodatie is uniek en op niveau. Bezoekers vinden er altijd een inspirerende omgeving en beleving. Het heeft Wildtrails gemaakt tot wat het vandaag is: een place to be in de Ardennen, met dank aan West-Vlaams ondernemerschap.