Delanghe Wilfried Delanghe

Netwerk Top West-Vlamingen viert 30e verjaardag

OOSTDUINKERKE - De netwerkorganisatie Top West-Vlamingen viert zijn 30e verjaardag. Het idee om West-Vlamingen die in Brussel op niveau werkten, regelmatig bijeen te brengen rond de tafel, ontstond in de jaren negentig en bleek van meet af aan een succes. Sindsdien blijft het boeiende netwerk maar uitbreiden. Het weekblad Le Vif bestempelde de Top West-Vlamingen ooit als het machtigste netwerk van de hoofdstad.

de

Het waren vooral Fernand David  (toen manager bij het Brusselse Hilton Hotel) en Wilfried Delanghe (toen commercieel topman bij Coca Cola België) die met het idee op de proppen kwamen. Het nieuwe en informele netwerk was bedoeld voor elke West-Vlaming met een job op niveau in het Brusselse, ongeacht de sector (economie, politiek, cultuur, socio-maatschappelijk). Elkaar beter leren kennen was de boodschap, en dat blijft zo tot op vandaag. Toenmalig eerste minister Jean-Luc Dehaene was in de beginjaren een vrij aanwezig lid.

Nu nog komen de Top West-Vlamingen vier maal per jaar bijeen, nu eens in Brussel dan weer in de provincie. Netwerken en ideeën uitwisselen in een informele setting leidt nog steeds naar grote meerwaarde voor alle leden. Ondernemers maken vandaag de grote meerderheid uit van het unieke netwerk. Topadvocaat Dominique Blommaert is voorzitter, Wilfried Delanghe (foto) nog steeds de drijvende kracht.

Info: Vrijdag aanstaande vieren de Top West-Vlamingen hun 30e verjaardag met een galabal in het casino van Knokke. Het event staat voor de gelegenheid ook open voor niet leden op invitatie van leden. Meer info bij Wilfried Delanghe 0477/580984.