NowJobs automatiseert sollicitatiegesprekken door middel van ChatGPT

KORTRIJK - NowJobs, het digitale uitzendbureau voor flexijobs en bijverdieners en een filiaal van House of HR, automatiseert het sollicitatieproces vanaf nu volledig. Door middel van ChatGPT worden de kandidaten  automatisch gescreend en gematcht aan openstaande vacatures. Ook het versturen van de contracten verloopt zonder tussenkomst. NowJobs is daarmee de eerste speler op de uitzendmarkt die dit doet.

 

NowJobs zorgt via het concept Direct Contract dat bijverdieners die voldoen aan bepaalde criteria automatisch gescreend en gematcht werden aan een positie, en meteen een contract aangeboden krijgen. Ook het bezorgen van feedback gebeurt door medewerking van ChatGPT. Wie niet aan de vooropgestelde voorwaarden voldeed van Direct Contract, maar wel in aanmerking kwam voor een job, wordt wel nog steeds manueel gescreend.

De eerste resultaten zijn positief, zo laat NewJobs weten: vacatures worden maar liefst 7 keer sneller ingevuld dan voordien, en het aantal ingevulde vacatures is verdrievoudigd. NowJobs zegt overtuigd te zijn dat ze met de toevoeging van ChatGPT vacatures nóg sneller kunnen invullen.

Eerlijk en veilig

De integratie van ChatGPT garandeert een eerlijk screenings- en matchingsproces, aldus Eline David, algemeen manager bij NowJobs in België. De validaties van ChatGPT worden gecombineerd met de eigen legal en compliance criteria van NowJobs. Zo ontstaan er verschillende anti-discriminatievalidaties die onredelijke eisen van werkgevers, zoals specifieke roots, of een bepaald geslacht of leeftijd, tegenhouden. Dat soort vacatures worden niet goedgekeurd en dus niet gepubliceerd. Ook een vraag
naar zestienjarigen voor een horecajob na 20 uur zal niet goedgekeurd worden, aangezien minderjarigen niet mogen werken na 20 uur.
De screenings- en matchingsprocedure is niet alleen eerlijk, maar ook veilig, zo onderstreept het HR-bedrijf nog. NowJobs deelt namelijk geen persoonlijke gegevens of foto’s met ChatGPT. "ChatGPT matcht een profiel met een vacature, maar weet nooit welk bedrijf of welke bijverdiener bij dat profiel hoort", besluit Eline David.

foto: Eline David, general manager bij NowJobs België