Nieuws West-Vlaanderen Peter Callant verhoogt zijn participatie in Brabantse myFaro

Peter Callant verhoogt zijn participatie in Brabantse myFaro

OOSTKAMP, BELGIUM - APRIL 23 : Peter Callant president of KV Oostende on April 23, 2018 in Oostkamp, Belgium, 23/04/18 ( Motordriver Kenny Verfaillie - Photo by Jan De Meuleneir / Photonews

Peter Callant verhoogt zijn participatie in Brabantse myFaro

OOSTKAMP – De Callant Group (Callant Verzekeringen & Financieel Advies) van CEO Peter Callant heeft zijn participatie in myFaro (Rotselaar) verhoogd tot 50 procent. myFaro helpt families bij financiële – en vermogens overdracht. Callant had de voorbije jaren al een minderheidsbelang in de veelbelovende kmo.

De missie van fintech-bedrijf myFaro is sinds de start (2016)  ervoor te zorgen dat elke familie kan genieten van meer financiële gemoedsrust. Het bezit van een helder overzicht van haar vermogen én een financieel plan dat doelgericht leidt tot een zorgeloze toekomst is de tool die myFaro daartoe aanreikt.

De complexiteit van het beheer van vermogen is almaar toegenomen en vereist daarbovenop een multidisciplinaire aanpak. Daardoor groeide myFaro uit tot een vermogensplatform dat zowel bij de opbouw, het beheer en overdracht van vermogen de financiële adviseur maximaal ondersteunt. De Brabantse kmo groeide de voorbije jaren erg sterk.

Stevig aandeelhouderschap

De versteviging van de aandeelhouderspositie van Callant Verzekeringen & Financieel Advies alsook de intrede van bankmakelaar B-sure in het kapitaal van myFaro zullen het huidige management versterken met ervaringsgerichte input. Het huidige team blijft aan boord, met Wim Van Kerckhoven als CEO en Bart Vanhoutte als CTO. CEO Wim Van Kerckhoven is alvast ambitieus: “Ons team voorziet dit najaar een aantal innovaties uit te kunnen rollen die zowel het gebruiksgemak van de tool als de automatisatie verder zal optimaliseren”, zegt de CEO.

Met de komst van B-sure, dat als bankmakelaar met een twintigtal banken en verzekeringsmaatschappijen werkt, is er al een actieve data-uitwisseling. Bovendien zijn er vooraanstaande partijen in onderhandeling om eveneens over te gaan tot data-uitwisseling. Dankzij B-sure wil  myFaro specifieke, kwalitatief hoogstaande bancaire knowhow verwerven. Die knowhow uit zich zowel op product- als op procesniveau in een efficiënte onboarding, rapportering en opvolging van zowel verzekerings- als bancaire beleggingsportefeuilles. Hierdoor zal de financiële adviseur in staat zijn om via myFaro verschillende beleggingsportefeuilles objectief te vergelijken en op zoek gaan naar het passende product of dienst.

Het opvolgen van de risicoprofielen, de behaalde rendementen, het transparant weergeven van de kosten en het minimaliseren van fiscale druk op een beleggingsportefeuille wordt zo veel eenvoudiger voor zowel de financiële adviseur als zijn cliënt. Het blijft immers nog steeds bijzonder moeilijk om op een eenvoudige manier beleggingsproducten en/of mandaten te vergelijken.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.