Nieuws West-Vlaanderen Peter en Dieter Vyncke openen padelterrein in hun eigen bedrijf

Peter en Dieter Vyncke openen padelterrein in hun eigen bedrijf

Peter en Dieter Vyncke openen padelterrein in hun eigen bedrijf

HARELBEKE – Vandaag is padel bijzonder populair. De hype zorgt er zelfs voor dat het heel moeilijk is om een terrein te reserveren. Deze moeilijkheden worden weggewerkt door de Vynckeneers Peter en Dieter Vyncke voor de Vynckeneers, hun medewerkers. Midden februari werd beslist om een terrein aan te leggen op eigen territory en zo kregen de medewerkers van het Harelbeekse energiebedrijf er een nieuwe ontspanningsmogelijkheid bij.

“Naast onze Finse looppiste, een petanquebaan, zes poolfietsen voor kleine boodschappen, een fruitgaard, de bar met biljard, pingpong en darts die onze werknemers vrij mogen gebruiken, zijn we heel blij deze extra ontmoetingsplek te kunnen aanbieden”. Aan het woord is Petra Dhondt, global HR-manager. Ze was direct gewonnen voor het idee om een padelbaan aan te leggen binnen de bedrijfsmuren.

Alternatief voor personeel

“Door het verplichte thuiswerk en het beperkt reizen zijn onze Vynckeneers minder samen”, aldus Petra Dhondt. “Het werk verloopt nog steeds even vlot maar de kleine momenten aan de bureau of de koffiemachine, op het vliegtuig of de trein zijn verdwenen. Deze waren heel belangrijk voor een kort overleg, een kleine babbel, een hart onder de riem. We willen blijven inzetten op een bedrijfscultuur van teamwerk en verbinding.  We zullen niet toelaten dat Covid dit teniet doet.  Dieter en Peter Vyncke vinden het belangrijk dat het bedrijf een plek is waar de Vynckeneers, klanten, leveranciers en bevriende bedrijven elkaar kunnen ontmoeten.”
Vandaar het idee om een padelterrein aan te leggen. De medewerkers dagen elkaar uit tijdens de lunchpauze of na het werk maar mogen ook met vrienden, zakenrelaties of families een match inplannen in het weekend. Alles natuurlijk in lijn met de geldende veiligheidsprotocollen. “Het is ook een ideale manier om ons bedrijf voor te stellen aan kandidaat-Vynckeneers”, vindt Petra Dhondt.

Het padelterrein werd mede mogelijk gemaakt door de professionele samenwerking met Yopadel, Snauwaert en Bavik. Vyncke ontwerpt en bouwt industriële energie-installaties die biomassa-afval en industrieel procesafval omzetten in groene energie. Het bedrijf telt 350 werknemers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.