Nieuws West-Vlaanderen Peter Vyncke wordt ‘Manneke uit de Mane’

Peter Vyncke wordt ‘Manneke uit de Mane’

Peter Vyncke wordt ‘Manneke uit de Mane’

DIKSMUIDE – Peter Vyncke, de welbekende topondernemer van de familiale wereldspeler uit Harelbeke, werd opgenomen als lid van de vereniging ’t Manneke uit de Mane. Dit is een typisch West-Vlaamse netwerk van mensen met verdiensten voor de maatschappij. Naast Vyncke werd ook ondernemer Rudi Ghequire (brouwerij Rodenbach) opgenomen in de ludieke en traditionele West-Vlaamse vereniging. Officieel dragen de beide ondernemers nu de titel van Ridder.   

 

Nog traditioneler en West-Vlaamser dan de vriendenvereniging ”t Manneke uit de Mane‘ bestaat bijna niet. De roots gaan terug tot 140 jaar in de tijd en de door de organisatie uitgegeven ‘almanak’ heeft al meer dan honderd jaren op de teller. In de loop der jaren werden 350 West-Vlaamse persoonlijkheden uit allerlei sectoren tot ‘ridder’ geslagen. Onder hen ook een hele waslijst aan bekende  ondernemers. Nu was het de beurt aan Peter Vyncke en Rudi Ghequire. Deze laatste heeft enorme verdiensten als motor van de Roeselaarse brouwerij Rodenbach.

Wereldspeler van formaat

De charismatische Peter Vyncke leidt het gelijknamige familieconcern, dat zich profileert als leverancier van groene energieconcepten en dito installaties. Peter Vyncke leidt de zaak namens de vierde generatie. De roots gaan terug tot in 1912. Vyncke is een wereldspeler en heeft filialen in Brazilië, Spanje, Zweden, Ivoorkust, Vlaanderen, Duitsland, Tsjechië, India, China, Thailand, Maleisië en Singapore.

In 2016 werd het West-Vlaamse familiebedrijf nog uitgeroepen tot ‘Onderneming van het Jaar’. 400 Vynckeneers tekenen dit jaar voor een omzet van circa 200 miljoen euro. Peter Vyncke leidt de dans als voorzitter en bezieler.

Bolwerk van ondernemers

Jaarlijks worden zo’n 5 verdienstelijke nieuwe leden tot Ridder geslagen bij ’t Manneke uit de Mane. Ondernemers zorgen voor een belangrijk aandeel in de inmiddels 350 koppen tellende ledenlijst.

Onder hen onder meer Rik De Nolf (Roularta), Hugo Vandamme (ex-Barco), Frans Hoorelbeke (Daikin), Patrick Maselis (Maselis), Luc Demeester (Lannoo), Luc Glorieux (Busworld), de brouwers Ignace De Brabandere en Xavier Vanneste, accountant Nikolas Vandelanotte of  chocolatier Dominique Persoone. Ook Dirk Vyncke, vader van Peter, werd in het verleden tot Ridder geslagen.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

TVH wereldwijd gehackt

WAREGEM - Zondagavond werden de werknemers van TVH bericht dat er belangrijk nieuws op komst was. Helaas geen vrolijk nieuws:… Lees meer