Robert Half 23 0db2fe7c-b5a1-4204-80a3-b817be69c2cc

Robert Half opent in Roeselare kantoor voor executive search

ROESELARE - Robert Half Executive Search heeft een derde Belgisch kantoor geopend, en de keuze viel daarbij op Roeselare. De interantionaal gereputeerde HR-specialist heeft gelijkaardige kantoren in Antwerpen en Brussel. "De ervaring leert ons dat West-Vlaanderen bijzonder veel te bieden heeft als het over de markt van de executive search gaat", aldus VĂ©ronique Elskens, zelf een West-Vlaamse. "We hebben in Roeselare reeds een team van 4 personen voor deze divisie en we merken dat heel wat nieuwe aanvragen blijven binnenlopen voor rekrutering op C-level en voor directieleden."

Rekruteringsspecialist Robert Half is van vele markten thuis. Naast tijdelijke en vaste jobs in administratie, HR en office support, finance en boekhouding en IT, ondersteunt en adviseert het bedrijf evenzeer ondernemingen die op zoek zijn naar interim managers of executive profielen. Die laatste tak wordt nu ook in Roeselare verder uitgerold, onder leiding van Mathieu Bouten.
“De afgelopen jaren waren bijzonder uitdagende jaren voor bedrijven en management teams: een pandemie, verstoring van toeleveringsketens, volatiliteit op de markt, geopolitieke spanningen, hoge inflatie, het diversiteitsvraagstuk, enzovoort", aldus Bouten. "Er zijn dan ook sterke leiders nodig om bedrijven door zulke stormen te loodsen. En dat is exact wat wij met executive search doen: wij ondersteunen organisaties die op zoek zijn naar competente executive profielen, om hen te wapenen tegen de uitdagingen van vandaag en morgen. En het blijkt dat er ook nood aan is."

Internationaal netwerk

Uit recent en diepgaand onderzoek (de zogenaamde Boardroom Navigator) dat Robert Half heeft uitgevoerd, blijkt dat 64% van de Europese private equity investeerders overweegt om wijzigingen door te voeren aan de top van hun portfoliobedrijven. Dat vergt een specifieke aanpak.

"Wat we vandaag in West-Vlaanderen zien is dat heel veel van onze klanten kampen met een successieproblematiek", aldus Véronique Elskens. "Babyboomers gaan met pensioen en in veel familiebedrijven is de tijd gekomen om de fakkel over te dragen. Vroeger groeiden in deze bedrijven doorgaans de familieleden of ‘vertrouwelingen’ die al lang in dienst waren door naar een hogere managementpositie. Door de jaren heen zijn veel bedrijven echter een externe en professionelere aanpak beginnen te hanteren voor hun C-level aanwervingen. Ze zoeken hun executives alsmaar vaker buiten het bedrijf en komen aankloppen bij ons voor advies en begeleiding, tijdens en na de aanwerving. En hoewel we vanuit onze andere kantoren executive search opdrachten in West-Vlaanderen ook al konden behandelen, kunnen we nu via het eigen kantoor in Roeselare nog dichter bij de klanten-en kandidatenmarkt staan. Als deel van een internationale organisatie hebben we een enorm netwerk, wat maakt dat we heel gerichte en kwaliteitsvolle searches kunnen uitvoeren, ook over de landsgrenzen heen.”