Nieuws West-Vlaanderen Roeselaarse PIA Group voegt Brusselse Fidiaz aan zijn portefeuille toe

Roeselaarse PIA Group voegt Brusselse Fidiaz aan zijn portefeuille toe

Roeselaarse PIA Group voegt Brusselse Fidiaz aan zijn portefeuille toe

ROESELARE – Steven Brouckaert, CEO en bezieler van de Roeselaarse accountancyvereniging PIA, ziet nu ook het Brabantse  Fidiaz (130 medewerkers) toetreden tot het netwerk dat hij sinds 2017 systematisch uitbouwt. Inmiddels zijn al 27 accountancykantoren toegetreden, zonder dat ze hun onafhankelijkheid verliezen. PIA zorgt voor de overkoepelende en ondersteunende diensten voor de leden, wat voor een bewezen meerwaarde zorgt.     

PIA Group verenigt 27 accountancy,- audit- en advieskantoren, zonder daarbij de eigenheid van de kantoren te veranderen. Zo’n samenwerking biedt talrijke opportuniteiten: een grotere omvang betekent meer kennis en expertise die extra waarde kan bieden. In de schoot van PIA Group kan Fidiaz bovendien voluit inzetten op de laatste ontwikkelingen in digitalisatie. Met de toevoeging van Fidiaz overschrijdt PIA Group de kaap van 600 medewerkers.

Fidiaz is het resultaat van een nieuw beklonken fusie tussen de kantoren BlueGround en Finivo. Met gebundelde krachten ontpopt Fidiaz zich tot een one-stop-shop die advies op maat biedt en mikt op groei van haar klanten. De samenwerking valt meteen onder de koepel PIA Group, die Belgische accountancy-, audit-, en advieskantoren verenigt. Met tien kantoren in Vlaanderen gidst Fidiaz kmo’s door de complexe bedrijfswereld. Via het strategisch inzetten van tools op maat van de onderneming worden processen gedigitaliseerd én geoptimaliseerd.

Fidiaz geeft bedrijven inzicht in hun financiële en operationele resultaten om zo, vanuit facts en figures, gerichter te kunnen sturen. Het nieuwe fusiekantoor wil ook verder gaan dan enkele advies verlenen inzake boekhouding of accountancy. Fidiaz wordt één team van meer dan 130 experts dat bedrijven een brede dienstverlening aanreikt.

Voordelen van schaalvergroting

Partners in Accountancy (PIA) is verantwoordelijk voor alle activiteiten waar schaalvoordelen of een uitgebreidere dienstverlening en specialisatie aangewezen zijn. Hierbij helpt de groep in het ontzorgen van de lokale kantoor verantwoordelijke met zijn groeiende administratieve verplichtingen, facturatie, beroepsreglementeringen en -controles, beheer ICT-omgeving, rekrutering en selectie, personeelsadministratie.

Ook de uitdaging in digitalisatie én de manier waarop hiermee wordt omgegaan, kan gemakkelijker gedragen worden op schaal van een grotere groep dan een kleiner losstaand kantoor.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.