TVH nog steeds in de problemen na cyberaanval

WAREGEM - Tien dagen na de cyberaanval, heeft TVH nog steeds problemen om full te herstarten. Dat bevestigt Isabelle Van De Voorde namens TVH. "Maar we zijn ervan overtuigd dat we sterker dan voordien zullen terugkeren", luidt de boodschap nog.

Het ICT-team van TVH beweegt hemel en aarde om de aanval te ontmijnen, zo bevestigt het bedrijf nog. Alles zit in de goede richting maar niet alles is al daadwerkelijk opgelost.

Het eerste onderzoek heeft volgens TVH nu al uitgewezen dat de cybercriminelen wel degelijk toegang hadden tot de data van de West-Vlaamse multinational. "Verder onderzoek loopt nog maar we hebben geen enkele aanwijzing kunnen vinden dat onze data op het publieke terrein waren beland", aldus nog TVH. "We zijn wat databeheer  betreft ook heel strikt tegenover onze medewerkers en onze businesspartners, en dit op basis van confidentialiteit. Derde experts helpen ons nu om de oorzaken verder uit te zoeken."

TVH zegt dat het ook goed nieuws heeft: heel wat geconnecteerde netwerken bleven buiten schot. In afwachting van een algehele oplossing, wordt alle ICT-verkeer in deze fase al versterkt, zo laat het bedrijf tot slot weten.