Nieuws West-Vlaanderen Uitgeverij Lannoo is na nieuwe overname meer dan ooit ‘incontournable’ in Nederland

Uitgeverij Lannoo is na nieuwe overname meer dan ooit ‘incontournable’ in Nederland

Uitgeverij Lannoo is na nieuwe overname meer dan ooit ‘incontournable’ in Nederland

TIELT – Uitgeverij Lannoo Groep neemt in Nederland Uitgeverij Nieuw Amsterdam (sinds kort: Park Uitgevers) over. De  West-Vlaamse uitgever die al meer dan 100 jaar door de familie Lannoo gerund wordt, zocht een mogelijkheid om haar positie in Nederland verder te verstevigen. Die vindt het familiebedrijf nu in Park Uitgevers, dat met de fondsen Nieuw Amsterdam, Wereldbibliotheek, Podium en Fontaine een belangrijke acquisitie vormt. Lannoo is nu volgens CEO Matthias Lannoo de facto de nummer twee in Nederland en de nummer één in de Benelux. 

 

Voor Matthias Lannoo kan het nieuwe jaar moeilijk beter beginnen. “We hebben hard doorgewerkt rond de Kerstperiode”, aldus de CEO van Lannoo. “Er wachtte ons een mooie opportuniteit. Park Uitgevers geeft zowat 200 nieuwe titels per jaar uit, overwegend in het hogere en betere genre, maar heeft in de portfolio ook een reeks boeiende kookboeken. We hebben nooit de ambitie gehad om de grootste te zijn in Nederland. Onze roeping is wel: de beste zijn in de sector.”

In Nederland had Lannoo onder de naam LannooMeulenhoff BV al een sterke positie opgebouwd met de uitgeverijen Meulenhoff Boekerij, Unieboek | Het Spectrum en TerraLannoo. Volgens Yrja Danner, directievoorzitter LannooMeulenhoff, wordt met de nieuwste acquisitie de marktpositie nog eens verstevigd als belangrijke speler van algemene en literaire boeken in Nederland en België. “Wij zijn een hecht, toegewijd en vakkundig team, gericht op gezonde groei en werken graag vanuit een persoonlijke aanpak”, zegt Danner. “Bij het goedlopende Park Uitgevers zien wij een vergelijkbare sfeer en benadering. Wij zijn zeer verheugd dat we de auteurs van Nieuw Amsterdam, Wereldbibliotheek, Podium en Fontaine een thuis mogen bieden bij LannooMeulenhoff en kijken er erg naar uit om samen met de Park-medewerkers verder aan de toekomst te bouwen. Wij gaan 2021 en verder dan ook met alle vertrouwen tegemoet.”

Lannoo nam Park Uitgevers met de uitgeeffondsen en alle (38) medewerkers per 1 januari 2021 over. In de transitieperiode zal de huidige interim-directeur Ruud Bakker de LannooMeulenhoff-directie waar nodig ondersteunen. De uitgeverij blijft voorlopig werken vanuit de Van Eeghenstraat in Amsterdam, waar zij nu gevestigd is.

Lannoo is volgens Matthias Lannoo goed voor de uitgifte van om en bij de 1.250 nieuwe titels per jaar.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.