dewaele auto

Vastgoedgroep Dewaele promoveert tot ‘great place to work’

IZEGEM - Het onder impuls van de Vlerick School toegekende etiket 'Great Place to Work' is niet gemakkelijk te verkrijgen, maar wie het krijgt mag zich  met recht en reden een voorbeeldbedrijf noemen inzake HR. Die eer viel zopas het nog steeds familiale Dewaele Vastgoed te beurt. Het goede nieuws is ook dat Dewaele nog altijd nieuwe medewerkers zoekt. Filip Dewaele is voorzitter van de raad van bestuur. De Kortrijkse Sofie Spriet, een gewezen advocate, neemt sinds kort de functie van CEO op zich. 

Dewaele Vastgoedgroep, de grootste onafhankelijke vastgoedmakelaar in ons land, mag zich voortaan ook één van de beste werkplekken van België noemen. Het bedrijf met West-Vlaamse roots kreeg het certificaat dankzij een positieve peiling bij haar 250 medewerkers. “We zijn ongelofelijk enthousiast dat maar liefst 96 procent van onze medewerkers onze vastgoedgroep erkent als een ‘Great Place To Work’”, aldus Sofie Spriet, CEO van Dewaele Vastgoedgroep.

Het familiebedrijf met hoofdzetel in Izegem kreeg in september nog maar pas een nieuwe CEO en ze valt al meteen in de prijzen. Zo mag Dewaele Vastgoedgroep zich één jaar lang officieel een ‘Great Place To Work’ noemen. Dat certificaat wordt uitgereikt na een onafhankelijke peiling naar tevredenheid van alle medewerkers wat betreft geloofwaardigheid, respect, eerlijkheid, trots en kameraadschap. “Sinds jaar en dag staan zaken als vrijheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen centraal bij ons", aldus de CEO. "We zijn een organisatie waarbij veel belang gehecht wordt aan de feedback van de collega’s over zowel onze sterktes als aandachtspunten als werkgever. Gelukkige medewerkers zorgen uiteindelijk ook voor tevreden klanten en dat leidt samen tot een sterk en gezond bedrijf. We zijn dan ook ongelofelijk dankbaar dat we van bij de eerste deelname onmiddellijk het ‘Great Place To Work’-certificaat hebben behaald. Deze bevraging helpt ons daarnaast ook om onze HR-strategie verder uit te bouwen en in te zetten op de juiste zaken.”

Open bedrijfscultuur

Het certificaat heeft Dewaele Vastgoedgroep vooral te danken aan de sterke bedrijfscultuur en de grote betrokkenheid naar alle medewerkers. De familiale sfeer bij de 250 werknemers in het bedrijf springt dan ook in het oog. Hoewel de groep verspreid zit over West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Brussel en actief is in 43 kantoren, is er heel veel contact tussen alle medewerkers. “Het management staat heel dicht bij de medewerkers en iedereen kent elkaar bij naam", zegt HR-manager Carolien Dewitte. "We geven onze medewerkers ook heel wat kansen om actief mee te denken met ons verhaal en onze nieuwe visie mee te verwezenlijken. Onze medewerkers weten beter dan wie dan ook wat er leeft bij de klanten. Het is dan ook die expertise die we nodig hebben om onze toekomstvisie verder vorm te geven.”

Betrokkenheid als pijler

Betrokkenheid stimuleren behoort tot de pijlers. Naast de dagelijkse functies neemt meer dan de helft van de medewerkers ook op eigen initiatief een bijkomende rol op. Zoals deelnemen aan werkgroepen of projectteams, zetelen in één van de vele overlegorganen, enzovoort. De nieuwe CEO, zelf bekend als een hypermotivator, is dan ook overtuigd dat die mentaliteit het bedrijf heel hard vooruit helpt. “We zijn gestart met een visie ‘2025-plan’ om als groep te transformeren van vastgoedmakelaar en syndicus naar een levenslange partner in wonen én ondernemen", aldus nog Sofie Spriet. "We zijn er ons van bewust dat dit de komende tijd ook heel wat verandering bij onze medewerkers zal teweegbrengen wat betreft jobinhoud, aanleren van nieuwe skills, fysieke verhuisbewegingen, enzovoort. Het feit dat maar liefst 96 procent van onze mensen onze visie en strategie voor de toekomst volledig onderschrijft én er zoveel collega’s zijn die hierin een actieve rol opnemen, is fantastisch en geeft ons als het ware vleugels voor de toekomst.”