Nieuws West-Vlaanderen VDL Bus bouwt nieuwe modelfabriek in Roeselare

VDL Bus bouwt nieuwe modelfabriek in Roeselare

VDL Bus bouwt nieuwe modelfabriek in Roeselare

ROESELARE – Met de ondertekening van de akte met VDL Bus Roeselare is het startschot gegeven voor de bouw van een state-of-the-art productiesite voor een nieuwe generatie van elektrische bussen. De West-Vlaamse vestiging van de Nederlandse groep heeft zich in de loop der jaren ontpopt tot dé place to be voor elektrisch vervoer.

Met deze strategische investering bevestigt de VDL Groep haar ambities om een leidinggevende rol te spelen in de transitie naar fossielvrije mobiliteit. De intercommunale WVI en Stad Roeselare reserveerden  hiervoor een site van bijna 8 hectare op het bedrijvenpark Krommebeek, op een boogscheut van de oude fabriekspanden in het centrum van deelgemeente Beveren.

Bij het ontwerp en de inplanting van de nieuwe site zijn hoge duurzaamheidsprincipes vooropgesteld, met aandacht voor circulair gebruik van water, hernieuwbare energie, duurzame mobiliteit, wat meteen past in de globale kwaliteits- en duurzaamheidsambities van WVI en de Stad Roeselare voor Krommebeek als klimaatbestendig bedrijventerrein.
De keuze van VDL Groep om deze belangrijke en toekomstgerichte investering in Roeselare te doen, bevestigt de troeven en mogelijkheden van Midwest als regio voor een futureproof maakindustrie, zo zeggen alle betrokken partijen.

In het najaar zouden de werken starten. Peter Wouters, de bijzonder competente CEO van de Roeselaarse vestiging, liet eerder al weten te hopen dat tegen eind volgend jaar de verhuis rond is.

Reageer op dit bericht

Reacties

Sibylle V. 2021-09-21 10:21:51

Knap. Succes!

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.