Nieuws West-Vlaanderen Verfraaide Oostendse vismarkt ‘Vistrap’ moet lokaal ondernemerschap helpen stimuleren

Verfraaide Oostendse vismarkt ‘Vistrap’ moet lokaal ondernemerschap helpen stimuleren

Verfraaide Oostendse vismarkt ‘Vistrap’ moet lokaal ondernemerschap helpen stimuleren

OOSTENDE – In Oostende is de Vistrap, de lokale en iconische vismarkt, in een nieuw fris kleedje gestopt. De Vistrap, gelegen aan de Visserskaai van Oostende, heeft een zeer rijke geschiedenis en ligt er nu verfraaid en als herboren bij. De verfraaiingswerken maken deel uit van een stadsbreed plan van het Economisch Huis Oostende met als doel de lokale kleinschalige  economie te stimuleren.

 

Het Economisch Huis Oostende steekt de iconische Vistrap van Oostende in een nieuw jasje. De Vistrap is als openlucht vismarkt dé plaats bij uitstek waar mensen hun dagverse vis en de Oostendse grijze garnalen uit de Noordzee kunnen kopen. Die locatie is nu bekleed met mooie beelden als ode aan de helden van de zee. De foto’s werden genomen door Nick Decombel – een lokale, Oostendse fotograaf – en Pedro Rappé, die de vijfde generatie van een Oostends vissersgeslacht is en zijn liefde voor fotografie en de visserij combineert. De foto’s bieden een unieke kijk op de Belgische zeevisserij en hebben allemaal een link met de Vistrap.

De beelden werden aan de binnenkant van het gebouw aan de wand boven de kraampjes bevestigd. De klanten en bezoekers zien op de foto’s frappante beelden van hoe het er in het vissersleven aan toe gaat. Het gaat meer bepaald over levendige foto’s van authentieke, lokale vissers aan het werk, vissersboten in actie op zee, verse garnalen en vis.

Ook de boten van de reders die actief zijn op de Vistrap kan je er nu op de foto’s ter plaatse aanschouwen. “Met deze unieke beelden willen we onze ‘helden van de zee’ in de kijker zetten”, zegt schepen van Ondernemen Charlotte Verkeyn. “Op die manier ondersteunen we ook de lokale handelaars en maken we door de verfraaiing van onze welbekende vistrap een unieke trekpleister, waar shoppen nu nog aangenamer wordt.”

Het Economisch Huis Oostende hoopt in de toekomst ook workshops en evenementen in de Vistrap te laten doorgaan om werkzoekenden kennis te laten maken met vis en hen zo eventueel te kunnen laten doorstromen naar een job in de horeca.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.