Nieuws West-Vlaanderen Voka West-Vlaanderen organiseert Belgische editie van het Wereldkampioenschap ‘Entrepreneurship’

Voka West-Vlaanderen organiseert Belgische editie van het Wereldkampioenschap ‘Entrepreneurship’

Voka West-Vlaanderen organiseert Belgische editie van het Wereldkampioenschap ‘Entrepreneurship’

KORTRIJK – Voka West-Vlaanderen zal in het najaar gastheer zijn van de nationale selectie Entrepreneurship World Cup.
Ook in 2022 kunnen Belgische (pre)starters en scale-up’ers dingen naar de titel van beste Belgische onderneming van het jaar tijdens de nationale selectie van de Entrepreneurship World Cup (EWC). Meer nog: de winnaar van deze nationale pitchcompetitie kan zich plaatsen voor de wereldwijde eindronde en wordt misschien wel gekroond tot wereldkampioen. Vorig jaar schreven zich wereldwijd 175.000 startende bedrijven in voor het Wereldkampioenschap Ondernemen.

Ook dit jaar kunnen startende Belgische bedrijven zich opnieuw kandidaat stellen en hun pitching skills bewijzen. De deelnemers zijn onder te verdelen in 3 categorieën: ondernemingen in de ideeënfase (Idea Stage), ondernemingen in de startersfase (Early Stage) en ondernemingen in een eerste groeifase (Growth Stage). De eerste stap? Een digitale applicatie indienen via voka.be/ewc. Vervolgens worden per categorie 9 kandidaten geselecteerd, die hun beste pitching skills zullen laten zien in de voorrondes.

Van alle Belgische inzendingen bereiken 27 starters de nationale voorrondes. Ze moeten in de voorrondes van hun categorie de jury overtuigen van hun kwaliteiten om geselecteerd te worden voor de Belgische finale. Op 7 september 2022 vinden de voorrondes van de Idea Stage plaats in Hangar K in Kortrijk. Op 14 september nemen de 9 geselecteerden voor de voorrondes van de Early Stage het tegen elkaar op bij Voka in Brussel. De kandidaten van de laatste voorrondes, die van de Growth Stage, wedijveren tegen elkaar op 21 september in Brugge.Inc.

Internationale opportuniteiten

Bij elke voorronde worden 3 finalisten geselecteerd. Op 28 september vindt de nationale finale plaats in het Upstairs Hotel in Oostende: de 9 finalisten zullen er strijden voor de titel van ‘Beste Belgische Pitcher’. Per categorie zal een professionele jury een winnaar aanduiden. De juryleden zijn experten uit o.a. de ondernemerswereld, het Global Entrepreneurship Network Belgium en het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen. De Belgische kampioen mag vervolgens deelnemen aan de internationale eindronde, die plaatsvindt in november in Riyadh (Saoedi-Arabië).

In 2021 schreven zich wereldwijd 175.000 startende bedrijven in voor de wedstrijd. Nationale rondes per land leveren uiteindelijk 100 finalisten op, die in Riyadh zullen strijden om de hoofdprijzen. Er is meer dan 1 miljoen dollar aan prijzengeld te winnen. Maar het zijn vooral het wereldwijde uitstalraam en de internationale netwerkopportuniteiten die voor jonge ondernemingen grote groeimogelijkheden bieden.

Vorig jaar werd Bingli tot Belgische winnaar uitgeroepen. Bingli is een app die, op basis van artificiële intelligentie, patiënten slimme medische vragen stelt, zodat dokters beter voorbereid zijn en consultaties efficiënter verlopen. Wie het dit jaar wordt, weten we op 28 september.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.