Nieuws West-Vlaanderen Wegen van Unizo West-Vlaanderen en algemeen directeur Wouter Blomme lopen uit elkaar

Wegen van Unizo West-Vlaanderen en algemeen directeur Wouter Blomme lopen uit elkaar

Wegen van Unizo West-Vlaanderen en algemeen directeur Wouter Blomme lopen uit elkaar

BRUGGE – De voorbije dagen hebben Unizo West-Vlaanderen en Wouter Blomme, in gemeenschappelijk overleg, besloten om niet langer samen door te gaan. De verdiensten van Blomme voor de ondernemersorganisatie waren nochtans erg groot en werden ook in coronatijden steeds zichtbaarder. De betrokken partijen wensen geen commentaar te geven.

Wouter Blomme (45) kwam in het voorjaar (april) van 2019 in de stoel van algemeen directeur voor Unizo West-Vlaanderen terecht, na een strenge selectieronde. Hij wist er de voorbije twee en een haf jaar zijn stempel te zetten en de organisatie ook de nodige dynamiek te geven, iets wat zowel erkend werd door de leden als op hoge echelon (nationaal) waar het vertrek van Blomme nu ook danig betreurd wordt. Hij maakte zijn reputatie e zijn rol ook waar door de overheid altijd te herinneren aan wat voor ondernemers belangrijk was.

Andere visie

Zijn vertrek zou volgens ingewijden te maken hebben met een verschil in visie over de te volgen strategie tussen Blomme zelf en voorzitter Jef Maeseele. Steeds volgens insiders ging het enerzijds om een andere kijk op de te nemen relance maatregelen in het belang van de bedrijven en anderzijds om een andere bril op de nieuwe organisatorische structuur die Unizo zich moet aanmeten.

Jef Maeseele trad eind 2020, in opvolging van de aimabele en diplomatische Steve Ronse, aan als voorzitter van Unizo West-Vlaanderen en de spanning werd sindsdien met de dag intern steeds voelbaarder. De provinciale ‘Unizo’s’ genieten qua beleid een grote autonomie. Oostendenaar Wouter Blomme volgde in 2019 Frederik Serruys op. Voordien werkte hij voor netbedrijf Fluvius waar hij verantwoordelijk was voor public affairs en corporate communicatie.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.