Tim Boury, guest chef September 2021, portrait, Restaurant Ikarus, Hangar-7, Salzburg, Austria, 2021.09.01, / Tim Boury, Gastkoch September 2021, Portrait, Restaurant Ikarus, Hangar-7, Salzburg, Österreich, 2021.09.01,

West-Vlaamse topchef Tim Boury mag zijn kunstjes tonen op de luchthaven van Salzburg

ROESELARE - Een maand lang kan er bij Ikarus in Oostenrijk geproefd worden van de gerechten van de West-Vlaamse topchef Tim Boury.  "Restaurant Ikarus" in Hangar-7 op de luchthaven van Salzburg heeft elke maand een nieuwe gastchef  die in nauwe samenwerking met Eckart Witzigmann en chef-kok Martin Klein een menu mag uitwerken. Heel de maand september is het de beurt aan de Belgische chef. Enkel Nick Bril van The Jane ging hem al voor in 2018.

Voor Tim Boury komt dit Oostenrijks avontuur als een aangenaam verzet. "Mijn gerechten zijn een mooie mix tussen vernieuwing en traditie", aldus Boury. "Ik besteed veel aandacht aan de herkomst en kwaliteit van mijn ingrediënten. Respect voor het product wordt gecombineerd met een gezond gevoel voor experimenteren op zoek naar nieuwe smaakervaringen. Het restaurant heeft een eigen kruidentuin, de groenten komen van een lokale boer.”

Tim Boury opende zijn eigen restaurant in Roeselare in 2010. De zaak kon van meet af aan rekenen op erkenning, met een eerste Michelin-ster na één jaar activiteit. In 2017, het jaar waarin hij de titel 'Chef van het Jaar' verdiende, volgde een tweede ster.

Boury is een op-en-top West-Vlaming, afkomstig van Nieuwkerke. Hij genoot zijn opleiding in de Hotelschool van Koksijde, waar wel meer grote namen de revue passeerden. Hij leerde, vooraleer zelfstandig te worden,  het vak onder meer bij het Brusselse Comme chez Soi en bij Oud Sluis, het restaurant van Sergio Herman. Tot op vandaag ziet Boury in Herman zijn grote leermeester. ,