Nieuws Kempen Sterrenrestaurant Het Land stopt in oktober

Sterrenrestaurant Het Land stopt in oktober

Sterrenrestaurant Het Land stopt in oktober

BERLAAR – Op 17 oktober 2020 sluit restaurant Het Land in Berlaar. Chef Steven Bes en zijn vrouw Mira Demeerleer bouwden het restaurant uit tot een begrip in de culinaire wereld. Ze stoppen op een hoogtepunt: met een Michelinster en met een score van 16/20 en drie koksmutsen in de Gault&Millau.

De beslissing om in oktober te sluiten is weloverwogen, zegt Mira Demeerleer. “We hebben onze zaak de voorbije 26 jaar met veel liefde opgebouwd en we zijn er in geslaagd om van Het Land in Berlaar een culinair begrip te maken waar het prettig thuiskomen is en waar onze gasten zonder drukte en heisa genieten van lekkere en eerlijke gerechten. Zo willen we ook stoppen: stijlvol een punt zetten achter ons verhaal zonder ook maar één moment in te boeten op wat al die jaren onze prioriteit is geweest: kwaliteit.”

Steven Bes en Mira Demeerleer begonnen in 1994 in de Lierse Begijnhofstraat onder de naam Het land van Belofte. In 2004 verhuisden ze naar Berlaar om daar Het Land te openen. “De voorbije jaren hebben wij ervaren dat onze passie voor Het Land bijzonder veel vergt van een mens. Het is een toewijding die je – vaak letterlijk- dag en nacht in de ban houdt. We willen niet wachten tot die toewijding ons ontglipt. Een goede timing is cruciaal in de keuken en dus ook om ze te sluiten.”

Het voltallige team van Het Land wil nog de allermooiste kers op een fantastische taart plaatsen. Chef Steven Bes en zijn team gaan de volgende maanden hard werken om topkwaliteit te blijven serveren. “Samen met onze klanten willen we er nog een onvergetelijk feest van maken om dan alles even te laten bezinken. We zijn nog jong, zitten boordevol ideeën en zien nog veel kansen om onszelf professioneel verder te ontwikkelen. We hebben tijdens dit avontuur heel veel geleerd. Die troeven zullen we in ons volgend professioneel leven beslist en met veel overtuiging uitspelen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Mol
Mol

Cosy in de Corbiestraat

Vanaf begin mei tot en met eind oktober tovert het Molse gemeentebestuur de verkeersvrije Corbiestraat om tot Cosy Corbie. In… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.