Nieuws Limburg Ambiorixprijs is voor… Nelissen!

Ambiorixprijs is voor… Nelissen!

Ambiorixprijs is voor… Nelissen!

Nummer 32 in de indrukwekkende lijst van de Ambiorix-prijswinnaars is Nelissen Steenfabrieken. De prestigieuze onderscheiding van VKW-Limburg is een nieuwe mile-stone in de 100-jarige geschiedenis van het Lanakense familiebedrijf.

Nelissen Steenfabrieken heeft de voorbije eeuw hard gewerkt om op te klimmen van een lokaal familiebedrijf tot een belangrijke speler op de internationale markt. Zo’n 185 medewerkers produceren en verkopen jaarlijks 185 miljoen stenen in meer dan 100 kleuren en 8 formaten. Nelissen is nog steeds een rasecht familiebedrijf met momenteel de 4de generatie aan het roer. In 2020 genereerden ze meer dan 48 miljoen euro omzet, waarvan een kleine 60% naar meer dan 50 landen werd geëxporteerd.

Juryvoorzitter professor Leo Sleuwaegen (KULeuven- Vlerick Business School), is onder de indruk: “Nelissen profileert zich als een bijzonder dynamische onderneming met een sterke en rendabele groei en grote ambitie. Die groei is het resultaat van een doordachte strategische aanpak waarbij innovatieve productontwikkeling de koppeling realiseert tussen technische expertise (kwaliteit) en klantgerichte dienstverleningsconcepten. Naast het creatieve en innovatieve wordt Nelissen Steenfabrieken ook gekenmerkt door een open leiderschapsstijl, heeft het bedrijf aandacht voor deugdelijk bestuur en staat maatschappelijke betrokkenheid en verantwoordelijkheid hoog op de agenda”, besluit juryvoorzitter Sleuwaegen.

De kersverse winnaars, met name de neven uit de vierde generatie, Carlos Jorissen, Burt Nelissen en Joeri Gevers, geven aan erg fier te zijn op deze bekroning: “Deze prijs belichaamt de twee aspecten van ondernemerschap: onze economische prestaties en onze menselijke visie. Want groei is geen doel op zich, het gaat ook om de manier waarop je deze groei realiseert”, zo luidt het in een eerste reactie bij de drie CEO’s.

En in een tweede, klinkt het zo: “Het is een erkenning voor de inzet van al onze medewerkers. Zowel in ons hoofdkantoor in Lanaken als in onze showrooms in Marche-en-Famenne en Drongen. Maar ook van onze distributeurs over heel de wereld — van Groot-Brittannië, via Duitsland en Rusland, tot helemaal in het Midden-Oosten en Azië. Tegelijk gaat onze dank ook uit naar onze klanten. Wij staan voor co-creatie. Zo ontwikkelen we zelfs regelmatig nieuwe vormen of kleuren op vraag van architecten of bouwheren. Op die manier houden we samen de kunst van het stenenbakken springlevend. We willen uiteraard ook de familie bedanken. Zij zijn tenslotte de drijvende motor achter het hele familiebedrijf.”

De Ambiorixprijs wordt maandag aanstaande officieel overhandigd tijdens de jaarvergadering van VKW Limburg in het Trixxo Theater.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.