Nieuws Limburg Buggy-sharing is beste ondernemersidee

Buggy-sharing is beste ondernemersidee

Buggy-sharing is beste ondernemersidee

Ook jonge gezinnen worden getroffen door de crisis, en kinderen kosten handenvol geld. Frank Verheyden uit Neerpelt ondervindt dat iedere dag, en heeft er iets op gevonden. Het is zijn idee om overal in de stad kinderwagens ter beschikking te stellen, die ouders kunnen meenemen om hun kroost te vervoeren tijdens het winkelen of wandelen. Dit concept, dat nog in detail moet uitgewerkt worden, levert Frank 12.000 euro op als winnaar van ST_artSTROOM, een wedstrijd voor het beste creatieve ondernemersidee.

Frank Verheyden“Ik zal de 12.000 euro gebruiken om het systeem verder uit te dokteren,” zegt Frank Verheyden (foto). “Het staat wel al vast dat het ongeveer zal werken als een fietsdeelsysteem, zoals je nu al in vele steden hebt. Je kan dus op verschillende plaatsen een kinderwagen meenemen en gaan wandelen, winkelen of andere dingen doen, zonder dat je zelf een buggy moet voorzien. Voordeel voor de ouders is dus dat ze geen kinderwagen moeten vervoeren in hun auto, en ze dus perfect het openbaar vervoer kunnen nemen, wat ook nog goedkoper en voordeliger voor het milieu is.” Het project kreeg de werknaam ‘Familees’ mee.

Optimaal model
Verheijden hoopt het systeem tegen volgend jaar maart op de markt te brengen. “We starten in Oostende, waar we een overeenkomst mee afgesloten hebben, maar ook andere steden reageren heel positief. Voorlopig is Frederik Boonen, een designer uit Limburg, bezig met het ontwerp voor de kinderwagen. We letten daarbij echt op de nadelen die gezinnen ondervinden bij het gebruik, om zo een optimaal model te ontwikkelen.”

Goele TIELENS

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.