Nieuws Limburg ElaN krijgt geld voor online taaltrainingen

ElaN krijgt geld voor online taaltrainingen

ElaN krijgt geld voor online taaltrainingen

ElaN Languages uit Heusden-Zolder heeft van het IWT een subsidie van 35.000 euro gekregen om het aanbod van taaltrainingen en vertalingen via het internet te optimaliseren. Meer concreet wil ElaN een platform bouwen waarmee particulieren op een speelse manier hun taalkennis kunnen bijspijkeren. Bovendien moet deze tool ook klanten lokken die nu via Google of andere online kanalen naar een vertaling zoeken.

Het speelse karakter van de toepassing wordt in vaktermen ‘gamification’ genoemd. Het is een techniek die gebruikt wordt om educatieve boodschappen, zoals taaltrainingen, makkelijk in te lepelen bij het grote publiek. De introductie van deze vernieuwende technologie bij ElaN wordt nog verder onderzocht en uitgewerkt door de Provinciale Hogeschool Limburg. Voor dit contact en het aanvragen van de innovatiesubsidie bij het IWT, deed het vertaalbureau een beroep op het Innovatiecentrum Limburg.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.