Nieuws Limburg Faillissement lijkt onafwendbaar voor Recor

Faillissement lijkt onafwendbaar voor Recor

Faillissement lijkt onafwendbaar voor Recor

Het ziet er almaar somberder uit voor de Hasseltse meubelfabrikant Recor. De twee resterende kandidaat overnemers hebben afgehaakt. Het faillissement lijkt daarmee onafwendbaar. Zo’n 160 banen staan op de tocht.

Een dikke week geleden was er nog goed nieuws te melden over een deel van het bedrijf, met de overname van de afdeling zitmeubelen door Adrien en Charles Corthouts, de kleinzonen van oprichter René Corthouts. De rechter keurde het bod van de familie goed en daarmee kan een 50-tal jobs (van de in totaal 215) gered worden.

Voor de overige activiteiten werd sindsdien verder gezocht naar een overnemer. De gesprekken met twee potentiële overnemers hebben echter niets opgeleverd. De gerechtsmandataris heeft dan ook de stopzetting van de gerechtelijke reorganisatie gevraagd. Als dit gebeurt, zullen allicht de boeken worden neergelegd. Het bedrijf hoopt intussen wel de lopende bestellingen nog te kunnen afwerken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.