imova genk

Koppel investeert fors in slimme fitnesszaak

Lynn Fiddelaers en Wim Paesen hebben 300.000 euro geïnvesteerd in een nieuwe fitnesszaak die met behulp van geavanceerde trainingsapparatuur en artificiële intelligentie, de probleemzones en terugkerende gezondheidsklachten de wereld moet uithelpen.

Imova is de afkorting van I Move Alternative, een spin-off van de kinepraktijk MoeFit Genk. Het initiatief voor deze fitnesszaak is er gekomen omdat wie te snel en te intensief sport of revalideert, makkelijk blessures kan oplopen. Bijgevolg worden de doelstellingen veel later of helemaal niet bereikt.

"Met Imova willen we daar verandering in brengen", zeggen zaakvoerders Lynn Fiddelaers en Wim Paesen. "Het wordt een centrum voor innovatieve bewegingstherapie in de markt van kinesitherapie en sportrevalidatie. Alles draait hier om beweging, maar dan ‘anders’ dan in een doorsnee kinepraktijk of fitness. Vanuit de medische kennis richten we ons op de probleemzones en terugkerende gezondheidsklachten. Om die aan te pakken zetten we geavanceerde trainingsapparatuur en artificiële intelligentie in, die het lichaam maximaal ontwikkelen, en dit helemaal volgens het potentieel van de gebruiker. De juiste belasting, het aantal herhalingen, de houding, het bewegingsbereik,… We willen we elk element optimaliseren en de meest voorkomende fouten neutraliseren. Zo boeken we resultaten die 30 procent hoger liggen in vergelijking met klassieke trainingsapparatuur of vrije gewichten."

Voor werknemers
Imova wil niet alleen patiënten helpen die revalideren na een blessure, maar ook de sportbeoefenaars een nieuwe vorm van fitness aanbieden. "Iedereen van alle leeftijden en sportniveaus behoort tot onze doelgroep. Ook voor bedrijven die preventieve gezondheidszorg voor hun medewerkers willen toepassen. Werknemers die kwalitatief sporten zonder zich te blesseren, zullen beter presteren op het werk en vallen minder snel of minder lang uit. Binnen die dimensie zien we interessante samenwerkingsverbanden met werkgevers en organisaties om de algehele kwaliteit op de werkvloer naar een hoger niveau te tillen”, besluiten Lynn Fiddelaers en Wim Paesen.