Nieuws Limburg Met uitsterven bedreigd: de meubelhandelaar

Met uitsterven bedreigd: de meubelhandelaar

Met uitsterven bedreigd: de meubelhandelaar

De ene bestaat meer dan 50 jaar, de andere ruim 80: zowel meubelzaak De Ster in Genk als de collega’s van Nelissen in Lanaken doen de deuren dicht. Reden? Gebrek aan familiale opvolging…

Er zijn recent heel wat meubelwinkels in Limburg die de deuren hebben gesloten. Ondernemers op leeftijd vinden geen overnemers, noch in de eigen familie, noch extern. Afgelopen weekend hebben er opnieuw twee erg gekende meubelhandels de sluiting aangekondigd. Meubelgalerie De Ster in de Stalenstraat in Waterschei is een begrip in de stad en ver daarbuiten. Uitbater Robert Lenaerts heeft geen opvolging en wil met pensioen gaan. En dus houdt De Ster op met bestaan, en dit 51 jaar nadat de voormalige bioscoop Star werd omgebouwd tot meubelgalerie De Ster. Ondernemer Robert Lenaerts krijgt dus weldra wat meer tijd om zich met zijn hobby bezig te houden: rondrijden in zijn Ferrari…

En ook in Lanaken houdt een monument ermee op. Paul Nelissen van de familiezaak op het Kerkplein kondigt aan dat ten laatste met Nieuwjaar de deuren definitief worden gesloten. De zaak bestaat meer dan 80 jaar, op de huidige locatie is dat 51 jaar (net zoals De Ster in Genk). Ook daar is er geen opvolger gevonden.

Speelt ook een rol: de verschuiving van de markt naar goedkope zelfbouwmeubelen (Ikea), het succes van webwinkels en de eenheidsworst in het aanbod door de verplaatsing van ontwerp- en productiefaciliteiten naar lagelonenlanden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.