Nieuws Limburg Stories Rik Vandersanden geeft keukenmes door
Limburg

Rik Vandersanden geeft keukenmes door

67 jaar is hij intussen: chef-kok Rik Vandersanden van The Thrill in Genk. “Tijd om de scepter door te geven aan mijn zoon Yves, die al 8 jaar mee in de zaak staat”, zegt Rik. Op 1 januari 2022 is het zover. “Toch blijf ik zelf nog actief zolang het kan. Dat is ook nodig, want onze concessie met de Limburghal (waar The Thrill is gevestigd) werd zopas met 9 jaar verlengd.”

Het is intussen al 9 jaar geleden dat Rik Vandersanden zijn intrek nam in The Trill in Genk. De sterrenchef, die decennia lang furore maakte in De Barrier (Houthalen-Helchteren), haalde de concessie voor de exploitatie van het restaurant binnen, en maakte er een gekend grill-restaurant van. “Het was een moeizame start, na het faillissement van de vorige uitbater”, herinnert Rik Vandersanden zich. “Maar gaandeweg hebben we met ons concept het grote publiek voor ons weten te winnen.” The Thrill is vooral gekend voor kwaliteitsvlees op de grill en voor het kreeftenfestival in de zomermaanden. “En niet te vergeten: de wildgerechten die we in de herfst en winter serveren”, vult de chef aan. “Door te focussen op specialiteiten in bepaalde seizoenen, houden we de kaart beperkt en blijft het beheersbaar voor ons keukenteam.”

Ondanks de pensioengerechtigde leeftijd wil Rik Vandersanden nog enkele jaren achter het fornuis blijven staan. “Dat is nog altijd wat ik het liefste doe. Ik hou van de sociale contacten, vaak al over meerdere generaties van klanten heen. Dus zolang het God belieft ga ik hiermee door. Evenwel niet meer als zaakvoerder. Die functie schuif ik door naar mijn zoon Yves, die hier intussen al 8 jaar actief is. Hij kent de business door en door en zal vanaf 1 januari officieel de fakkel overnemen.”

Er wacht Yves een stevige berg werk. “Inderdaad, want de concessie met de Limburghal werd zopas met 9 jaar verlengd. Dat houdt niet alleen de uitbating in van The Thrill, maar zet ons ook mee op de lijst als cateringpartner voor events op C-mine, Thor Park en de Limburghal zelf”, weet Rik Vandersanden. “Daarmee is ons orderboek goed gevuld, zeker als straks de events opnieuw op volle toeren gaan draaien.”

En gaat Rik dan toch wat gas(vuur) terugnemen? “Nee, ik heb al die jaren nooit veel tijd gehad voor hobby’s. Ik engageer me naar Yves toe om hem te blijven bijstaan. Als ik elke week nog eens kan gaan jagen, met mijn hondje door de bossen struinen, dan heb ik voldoende ontspanning en energie om er opnieuw een hele werkweek tegenaan te gaan. En avant!”