Nieuws Limburg Sappi Lanaken: +9 miljoen, -27 jobs

Sappi Lanaken: +9 miljoen, -27 jobs

Sappi Lanaken: +9 miljoen, -27 jobs

Papierproducent Sappi in Lanaken gaat 9 miljoen euro investeren om de papiermachine 7 (PM7) te moderniseren. “Hiermee bevestigt de internationale directie het vertrouwen in de toekomst van Sappi Lanaken,” zegt algemeen directeur Eric Raedts in Het Belang van Limburg. Door de investering kan het coaten van het papier straks op 1 machine gebeuren, wat efficiënter en dus goedkoper is. Keerzijde van de medaille is dat de coatingafdeling verdwijnt, en hierdoor 27 van de 460 jobs sneuvelen. “Ze krijgen elders in het bedrijf een plaatsje, zodat het aantal naakte ontslagen zoveel mogelijk wordt beperkt,” aldus hr-directeur Hans Ter-Linde.

Jan Staal van de socialistische vakbond ABVV is ‘not amused’. “We lezen dit gewoon in de krant. Van enig overleg met de bonden of mededeling op de ondernemingsraad is geen sprake. Totaal ongehoord. Er wordt gewoon een afdeling zonder discussie gesloten. Allicht zullen de tijdelijken moeten schuiven en is daarmee de kous af. We zullen om te beginnen een boze brief naar de directie sturen. De champagne en de euforie over de investering laten wij alvast aan ons voorbij gaan.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.