stegen schuur 17 bilzen (Foto: Johnny Geurts)

Vijf gezinsleden werken in zelfde restaurant

Het lijkt wel een familiebijeenkomst, maar het is gewoon hun werk. In restaurant Schuur 17 in het Bilzerse Rosmeer werken vijf kinderen uit hetzelfde gezin, van jobstudent in de zaal en achter de toog tot souschef. “Als we aan het werk zijn, zien we elkaar als collega’s. Ruzies laten we thuis.”

De familie Stegen is goed vertegenwoordigd in restaurant Schuur 17. Vier broers en een zus hebben er allemaal een werkplekje veroverd. “Het zijn niet alleen goede werkkrachten, maar ook hele loyale jonge mensen”, zegt zaakvoerder Jordi Lenaers. “Het is dus niet zo vreemd dat ze hier werken. We hebben een grote groep van medewerkers, maar je merkt dat deze vijf elkaar met een simpel gebaar begrijpen. Ze werken vlot en passen perfect binnen ons team. Af en toe vergeten ze wel eens dat ze niet thuis zijn en wordt er al eens heen en weer geroepen.” (lacht)

Caitlyn (18), Owen (22), Quinten (21) en Liam (17) werken al een tijdje in het restaurant. Sinds kort is Kearan 15 geworden en mag ook hij aansluiten. “Ik heb drie jaar geleden als eerste gesolliciteerd toen we hier met de familie kwamen eten”, vertelt Caitlyn (18). “We woonden toen ook vlakbij. Kort daarna is ook mijn oudste broer Owen hier aan de slag gegaan.”

Souschef
Owen (22) is intussen uitgegroeid tot de rechterhand van de chef-kok. “Als souschef heb ik inderdaad een verantwoordelijke rol gekregen”, vertelt hij. “Mijn zus en broers hebben een leuke vakantiejob naast hun studies, meestal opdienen en achter de bar staan.”

Of de kinderen met deze job hun droomjob gevonden hebben? “Ik vind het fijn om hier de kneepjes van het vak te kunnen leren van de chef”, zegt Owen. “Ik kan hier heel wat ervaring opdoen. Later wil ik misschien ooit wel een eigen restaurant openen.”