Weerts wil 600 extra jobs creëren in Limburg

De logistieke groep Weerts Supply Chain (WSC) kondigt twee belangrijke investeringen aan in onze provincie. In Tongeren wordt 7.000 m² magazijnruimte bijgebouwd en in West-Limburg komt een gloednieuw distributiecentrum van maar liefst 75.000 m². Op termijn mikt Weerts hiermee op een extra tewerkstelling voor 600 mensen.

Weerts Supply Chain is vandaag al een vaste waarde over de taalgrens (hoofdzetel in Luik), en gaat nu ook in Vlaanderen activiteiten organiseren. Onder impuls van Locate in Limburg, kiest de logistieke dienstverlener voor projecten in onze provincie. Het eerste is het voormalige Teleflex- gebouw aan de Heesterveldweg in Tongeren. Dit state-of-the-art logistieke gebouw van 14.000m² zal op korte termijn worden aangepast en uitgebreid met een oppervlakte van maar liefst 7.000 m². Het centrum is gericht op de Benelux-distributie van producten van verschillende klanten in het food en non-food segment. In de eerste fase zullen hier 25 duurzame jobs gecreëerd worden.

Weerts Supply Chain kondigt bovendien aan dat zij een terrein van 15 hectare hebben verworven in het westen van Limburg. Tegen midden volgend jaar moet daar (gefaseerd) een ultramodern logistiek gebouw van 75.000m² komen te staan. Weerts Supply Chain zal daarbij
een meerjarencontract afsluiten met een logistieke wereldspeler, en hier een Europees distributiecentrum (EDC) in onderbrengen. Het gaat onder meer om de afhandeling van e-commerce bestellingen. Initieel komen er 300 nieuwe jobs bij, met de ambitie om dit aantal nagenoeg te verdubbelen op termijn.