Nieuws West-Vlaanderen Bekaert doet mega overname

Bekaert doet mega overname

Bekaert doet mega overname

Board_Members_2014[1]Belgi-Technologiecentrum_Deerlijk_slides_15[1]

De directie van Bekaert kondigt een mega deal aan. De multinational, met hoofdzetel in Kortrijk-Zwevegem, heeft de meerderheid (verworven) in het van origine Canadese Bridon, een wereldmarktleider in staalkabels. Bridon is goed voor een jaaromzet van 600 miljoen euro, geeft aan 3.000 mensen werk en heeft elf vestigingen in verschillende uithoeken van de wereld. De controle over Bridon wordt gedeeld met het Canadese fonds Ontario Teachers Pension Plan. Bekaert is echter ontegensprekelijk in commando, met 70 procent van de portfolio in handen.

Bekaert, dat zijn roots heeft in de negentiende eeuw, heeft wereldwijd 30.000 medewerkers en is goed voor een jaaromzet van 4 miljard euro. Het bedrijf wordt op vandaag geleid door CEO Matthew Taylor, een Brit die in september 2013 de uit Avelgem afkomstige Bert De Graeve opvolgde. Gelijktijdig met de overname van Bridon werd meteen ook een CEO aangesteld om de nieuwe dochter te leiden. De keuze viel op de 59-jarige handelsingenieur Bruno Humblet (ex Procter & Gamble). In oktober 2006 kwam hij voor Bekaert werken als CFO en lid van het Bekaert Group Executive. De laatste jaren leidde hij de operaties voor Bekaert in Latijns Amerika. (KC)

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.