Nieuws West-Vlaanderen Brouwerij Sint-Bernardus (Watou) zet zijn rijke biertraditie te boek

Brouwerij Sint-Bernardus (Watou) zet zijn rijke biertraditie te boek

Brouwerij Sint-Bernardus (Watou) zet zijn rijke biertraditie te boek

WATOU – De 75e verjaardag is de ideale gelegenheid voor een boek dat de rijke geschiedenis vertelt van een bedrijf. Brouwerij Sint-Bernardus pakt er dezer dagen mee uit, en wel in drie talen. “We zijn mede met dank aan sterke partners klaar voor de volgende 75 jaar”, aldus zaakvoerder Hans Depypere. 

We schrijven 1946. Het jaar waarin de broers Evariste en Antoine Deconinck de kaasmakerij die ze overgenomen hadden van de naar Watou uitgeweken trappisten van Mont des Cats stilaan omtoverden naar een brouwerij. Dat deden ze op vraag van de trappisten van Westvleteren die op dat moment beslisten om hun brouwersactiviteiten te beperken tot hun eigen gemeenschap.

Dit en veel meer geschiedenis vind je in ons gloednieuw boek dat de brouwerij Sint-Bernardus lanceerde naar aanleiding van de 75ste verjaardag van de  brouwerij. In het fraai uitgegeven boek wordt ook dieper ingegaan op het brouwproces, en wordt verteld welk pad de eigenaars hebben bewandeld om tot het punt te komen waar ze nu staan. Maar bovenal wordt de liefde voor het bier en het vak van brouwer beschreven in geuren en kleuren.

Ideeën samen met andere grote namen

Het boek brengt niet enkel verhalen van vroeger, toen en nu, maar biedt ook de mogelijkheid om ermee aan de slag te gaan. “Net zoals we in ons dagelijkse doen en laten gedreven zijn om duurzame samenwerkingen op poten te zetten met lokale en regionale bedrijven en ondernemers in functie van productie, expansie, horeca- en bezoekerswerking, hebben we ook voor het boek deze filosofie ter harte genomen”, aldus de huidige zaakvoerders Hans en Julie Depypere. “De biercocktails werden gecreëerd in samenwerking met Deluxe Distillery uit Kuurne en het is absoluut geen toeval dat er zoveel chefs uit de regio rond de brouwerij preus lik fjirtig aanwezig zijn met hun St.Bernardus signature dishes. Op die manier wensen we als brouwerij ook een verhaal te vertellen van de regio en een katalysator te zijn van de economie en het toerisme van onze schone streek.

Het gastronomisch hoofdstuk van ons boek geeft bijgevolg een forum aan een rits van lokale, regionale, nationale en internationale chefs, al dan niet voorzien van de obligate Michelin sterren. Namedropping? Tim Boury van Restaurant Boury**, Michael en Franky Vanderhaeghe van Hostellerie St.Nicolas**, Bert Recour van Restaurant Pegasus, Raf Sainte van De Gebrande Winning (onlangs nog verkozen tot het beste bierrestaurant ter wereld), Johan Vanhaute van Hotel Ariane (sinds 2013 onafgebroken verkozen tot het beste hotel van België), Dirk Battheu van Restaurant ’t Blauwershuys, Nelson Tanate van het Nederlandse Restaurant De Librije***, Stefaan Coutteneye van Restaurant ’t Hommelhof, Peter Goossens van ’t Hof van Cleve***, onze eigenste Filip Lebbe van Bar Bernard en ga zomaar door.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.