Deerlijkse ondernemers kijken hun ogen uit

DEERLIJK - Op regelmatige basis organiseren de Deerlijkse ondernemers Christof Malysse (Lobster Fish) en Piero Vandeputte bedrijfsbezoeken in de gemeente. Een ideale gelegenheid om ideeën op te doen en uit te wisselen, gevolgd door een netwerkevent. Dit maal was Piero Vandeputte van boomkwekerij Vandeputte gastheer. De gasten keken hun ogen uit naar deze verborgen parel.   

Eigenaars van Vandeputte Boomkwekerij zijn Piero Vandeputte en Charlotte Corne, een telg uit een Wevelgems ondernemersgezin. Eind vorige week kwamen een 50-tal ondernemers op bedrijfsbezoek. Het netwerk 'Deerlijk onderneemt' bestaat al drie jaar.

Vandeputte Boomkwekerij kan indrukwekkende cijfers voorleggen. Het bedrijf tekent voor een staaltje sterk West-Vlaams ondernemerschap, ook al is het deels onbekend. Het bedrijfsterrein strekt zich uit over 18 hectaren in Deerlijk, waarvan 4 hectare moederplanten. Van de moederplanten worden takjes (stekjes) gesneden om opnieuw in een pot met aarde te steken. Alle stekjes worden ook zelf geproduceerd in het bedrijf.

5 miljoen planten voor de wereld

Het bedrijf tekent ook voor duurzaamheid. Liefst 18 miljoen liter water regenwater wordt opgevangen en opnieuw gebruikt.

Bij Vandeputte Boomkwekerij worden er jaarlijks 4.8 miljoen planten verkocht. 5 procent is bestemd voor België, de rest vertrekt naar exportmarkten over de hele wereld. Als FIT (Flanders Investment & Trade) nog op zoek is naar een laureaat voor zijn jaarlijkse exportprijs, niet twijfelen zouden we zeggen.