Nieuws West-Vlaanderen Fomeco op overnamepad in Limburg

Fomeco op overnamepad in Limburg

Fomeco op overnamepad in Limburg

DEMO FOMECOHet Zwevegemse familiebedrijf Fomeco (familie Bayart) heeft de hand gelegd op een divisie van het Limburgse Kiss Engineering. Het betreft de afdeling “hydroforming”. Deze divisie stond na het failliet onder curatele. CEO Vincent Bayart zag er een enorme opportuniteit in en wist binnen een relatief korte tijd de onderhandelingen succesrijk af te ronden.

De deal met curator Cristian Slegers over een herstart van de hydroform activiteiten van Kiss werd eind vorige wek afgerond. Eind september werden de Limburgse vennootschappen Kiss Hydroforming BV en KISS Hydroform Beheer BV failliet verklaard. Fomeco zorgt nu voor een doorstart. De West-Vlaamse kmo mag zich een “World Class Manufacturer” noemen van allerhande buisproducten voor onder meer uitlaatsystemen, koelsystemen en diverse chassisconstructies  voor de meeste Europese off road-, truck- en busbouwers. Fomeco heeft twee productievestigingen : een in Zwevegem

(170 werknemers en circa 20 miljoen euro omzet) en een in Itupeva, Brazilië (30 personeelsleden en om en bij de 5 miljoen euro omzet). Daarnaast is er ook nog een verkoop- en aankoopkantoor in Pune, India. Nu krijgt Fomeco er nog een derde Belgische vestiging bij. Fomeco Hydroforming BV is een hoogtechnologisch bedrijf gespecialiseerd in de hydroform techniek.  Via  deze techniek kunnen buisproducten onder hoge waterdruk (tot 3000 bar) in allerhande vrije vormen kost- efficiënt  geproduceerd worden wat ook meestal zorgt voor grote gewichtsbesparingen .  De bestaande klanten van Fomeco Hydroforming zijn te vinden in de auto-, vrachtwagen-,  vliegtuig-, meubel- en sanitairindustrie.

In totaal gaan 15 Limburgers in zee met Fomeco België. Het bestaande management helpt de herstart realiseren. (KC)

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.