Nieuws West-Vlaanderen Intercommunale WVI wordt voortaan geleid door een triumviraat

Intercommunale WVI wordt voortaan geleid door een triumviraat

Intercommunale WVI wordt voortaan geleid door een triumviraat

BRUGGE – Vol ambitie gaat de West-Vlaamse Intercommunale (WVI) 2022 in. Het nieuwe jaar wordt aangevat met een verruimd directieteam. Algemeen directeur Geert Sanders krijgt als nieuwe directeurs twee vertrouwde gezichten naast zich aan boord: Ann Tack, directeur diensten en expertise, en Johan Proot, directeur investeringsprojecten. 

WVI werkt samen met 54 West-Vlaamse gemeenten aan de uitdagingen van morgen. Centraal staan de transities naar klimaatbestendigheid, de energietransitie en de digitale transitie. Met een veelzijdige dienstverlening op diverse domeinen wordt geprobeerd om de lokale besturen  maximaal bij te staan en te ontzorgen: van het realiseren van duurzame en kwaliteitsvolle bedrijventerreinen en woonprojecten tot studiebureau en advies- en kenniscentrum rond ruimtelijke planning, mobiliteit, GIS, milieu, natuur, klimaat, energie, smart cities, participatie, subsidies en gedeeld personeel. “Telkens gaan we op zoek naar oplossingen die bijdragen tot een klimaatbestendige ruimte”, zo laat WVI verstaan. “We richten ons hierbij tot burgers, ondernemers en besturen.”

Nieuwe gezichten

WVI groeide de voorbije jaren ook danig in omvang en activiteiten. Na het afscheid van Patrick Zutterman (65) als directeur werd daarom beslist het directieteam ook te verruimen. Als algemeen directeur blijft Geert Sanders instaan voor de algemene coördinatie. Johan Proot (55, jurist) wordt directeur investeringsprojecten en krijgt bedrijfshuisvesting, wonen, gebiedsontwikkeling en hernieuwbare energie onder zijn hoede. Ann Tack (53, scheikundige en master in milieusanering) wordt op haar beurt directeur diensten en expertise, een cluster die klassieke werkvelden omvat zoals ruimtelijke planning, mobiliteit, milieu, natuur, energie en klimaat, naast nieuwere domeinen als smart cities, participatie, subsidies, en gedeeld personeel rond GIS, handhaving, enzovoort.

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.