Nieuws West-Vlaanderen Kortrijkse topfotograaf Stephan Vanfleteren mag zich buigen over de nieuwe eurobiljetten

Kortrijkse topfotograaf Stephan Vanfleteren mag zich buigen over de nieuwe eurobiljetten

Kortrijkse topfotograaf Stephan Vanfleteren mag zich buigen over de nieuwe eurobiljetten

KORTRIJK – Stephan Vanfleteren heeft naam en faam vergaard als topfotograaf. Maar zijn talenten reiken ook veel verder. Hij werd door de Europese centrale Bank gevraagd om om in een commissie te zetelen die zich zal buigen over de nieuwe eurobiljetten.    

Bankbriefjes moeten van tijd tot tijd een facelift ondergaan. De eerste biljetten dateren uit 2002 en werden inmiddels ook al in een nieuw kleedje gestopt. Nu moeten er opnieuw nieuwe bankjes in omloop worden gebracht. West-Vlaming Stephan Vanfleteren werd gevraagd om als adviseur de make-over mee vorm en inhoud te geven.

De vraag komt van de Europese Centrale Bank. Christine Lagarde, voorzitster van de ECB, vindt dat de Europese burgers mee hun zeg moeten kunnen doen in de creatie van de nieuwe biljetten zodat ze er zich gemakkelijker zullen kunnen mee identificeren. Het consultatieproces dat nu in gang wordt geschoten, zou jaren duren. Als alles naar wens verloopt, wordt de landing voorzien in 2024. Finaal moet een nieuw thema het licht zien. Het huidige thema is gestoeld op bruggen in diverse architectuurstijlen, en niet op personen.

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.