Lano verwent het Britse voetbal met West-Vlaams kunstgras

HARELBEKE - Lano Sports, filiaal van de tapijtengroep en gespecialiseerd in het aanleggen van sportgrasvelden in kunstgras, heeft zopas een mooi contract afgesloten in Groot-Brittannië. Het West-Vlaamse bedrijf mag er gedurende vijf jaar helpen bij de aanleg van liefst 400 voetbalvelden in kunstgras. Waarde van het contract: 10 tot 15 miljoen euro op jaarbasis. Maal vijf dus.

Lano heeft de deal in de wacht gesleept samen met een Franse en een Italiaanse concullega. De bestelling komt van de Britse Football Foundation, waarin de Britse overheid en de Engelse voetbalbond die onder meer de Premier League organiseert, gezamenlijk aandeelhouders zijn.

Lano is over het kanaal niet aan zijn proefstuk toe met kunstvelden in gras. Onder meer de bekende en gereputeerde voetbalclubs Manchester United en Chelsea klopten eerder al in Harelbeke aan. Lano Sports is goed voor een jaaromzet van om en bij de 25 miljoen euro op jaarbasis. Het nieuwe contract (10 tot 15 miljoen euro per jaar) is dus meer dan welgekomen in deze ook voor Lano (110 miljoen euro geconsolideerde omzet) moeilijke tijden. In eigen land onderhandelt het bedrijf van CEO Joe Lano momenteel ook met diverse overheidsinstanties over de aanleg van kunstgrasvelden.