vandaele leen

Leen Vandaele (Squisito Dubai): “Dubai is terug van weggeweest.”

Als vrouw zich een weg banen in het voor dames vaak ondoorgrondelijke Midden Oosten. Het is aan niet velen gegeven. De pur sang West-Vlaamse (Oostrozebeke) Leen Vandaele slaagde er wél in met haar interieur- en decoratiebedrijf Squisito dat in Dubai en de buurlanden kan rekenen op een klantenbestand om u tegen te zeggen. Dit voorjaar opent Squisito nog een bijhuis in Teheran. Squisito is een soft furnishing interieur bedrijf en verdeelt allerlei producten voor de inrichtingen van huizen of kantoren. "We bieden een hele waaier van klasrijke producten zoals muurbehang van Arte of innovatieve toepassingen uit New York", aldus Vandaele. "Maar we zijn ook onze West-Vlaamse roots niet vergeten. Zo bieden we ook spiegels aan van Deknudt Mirrors of tapijten uit de selectie van Limited Edition naast stoffen van verschillende firma’s uit heel Europa. Het tweede luik van Squisito is de pure binnenhuisinrichting van verschillende projecten, zowel in private huizen als in de kantoormarkt of de zogenaamde hospitality sector. Vandaag werken we met zo’n vijftien medewerkers. Een multinationaal gezelschap en dat maakt het allemaal zoveel boeiender."

Volgens Leen Vandaele boomt de economie in Dubai weer als voordien, zeker ook in het vooruitzicht van de wereld Expo 2020. "Met de Wereldtentoonstelling Expo 2020 staan er heel veel nieuwe projecten op stapel", aldus de aimabele Vandaele. "Dat Dubai opnieuw booming is merk je ook aan de bouwkoorts. Er worden alsmaar nieuwe wolkenkrabbers opgetrokken, de ene al spectaculairder en hoger dan de andere. Er komt nu zelfs een toren die nog hoger, groter en indrukwekkender zal zijn dan de bekende Burj Khalifa.

Leen Vandaele staat in Dubai niet alleen bekend als klasrijke zakenvrouw, maar ook als een dame met een grote “open mind”. In de Krant van West-Vlaanderen spreekt de uit Oostrozebeke afkomstige prima donna zich ook uit over de Trump-hysterie die ze ook in het Midden Oosten van op de eerste rij meemaakt en haar ook diep raakt: “Er is nu al nostalgie naar de intelligente Obama-dynastie”, zegt Vandaele in de Krant van West-Vlaanderen. "Dubai is sowieso een kosmopolitische stad. Hier wordt multi culti ervaren als normaal. Ik heb hier medewerkers lopen uit Iran, Pakistan, India, Yemen, Syria, de Filipijnen, Griekenland en natuurlijk ook België (verwijst naar zichzelf). Die unieke cocktail van mensen zorgt voor een bijzonder aangename kruisbestuiving. Zo heb ik het toch altijd ervaren. De inwoners van Dubai reageren ook op het fenomeen Trump. Het is hier niet anders dan in de rest van de wereld, denk ik. Iedereen is erg ongerust, gewoon omdat Trump zo onvoorspelbaar is."