Limburgse ‘high potential’ An Steegen leidt voortaan Barco

KORTRIJK - De uit Tongeren afkomstige An Steegen wordt vanaf 1 oktober de facto CEO bij de Kortrijkse beeldvormingsgroep Barco. Zij volgt dan de onverwacht vertrokken Jan De Witte op. An Steegen zal dan samen met Charles Beauduin, tevens de  grootste aandeelhouder, de beursgenoteerde groep leiden.

 

 

An Steegen kent Barco heel goed aangezien ze er al meer dan vier jaar bestuurder is bij de Kortrijkse technologiegroep. Voordien was ze aan de slag bij Imec (7 jaar), IBM (10 jaar) en sinds 2018 bij Umicore, waar ze tot haar overstap naar Barco in oktober, CTO is. Die technische kennis is een groot voordeel.

“Ik ben heel dankbaar voor het prachtige traject bij Umicore, voor alle fantastische mensen met wie ik heb samengewerkt en voor wat we samen hebben bereikt”, zegt Steegen in een mededeling. “De beslissing om Umicore te verlaten was niet gemakkelijk en ik wil iedereen bedanken voor het vertrouwen en de steun van de voorbije drie jaar. Tegelijk is dit voor Barco, nu al een wereldleider op het gebied van visualisatietechnologieën, een uitgelezen kans om zich meer dan ooit te onderscheiden en te groeien dankzij haar baanbrekende innovaties.”

De uitdagingen bij Barco zijn niet gering. Door de tegenvallende resultaten die recent werden aangekondigd, zakte de aandelenkoers nog gevoelig. De onderneming haalde in de eerste jaarhelft een omzet van 366 miljoen, wat 10% lager is dan vorig jaar. Een heel grote verrassing is dat echter niet aangezien de bioscoop- en eventsector tot de belangrijke klanten behoren en net die industrieën sterk door de coronacrisis zijn getroffen.