Nieuws West-Vlaanderen Out of Office met Saskia Soete de Boosere (Kortrijk Xpo): “Compostella als ideale uitlaatklep.”

Out of Office met Saskia Soete de Boosere (Kortrijk Xpo): “Compostella als ideale uitlaatklep.”

Out of Office met Saskia Soete de Boosere (Kortrijk Xpo): “Compostella als ideale uitlaatklep.”

KORTRIJK – Met kundige hand en wijs verstand leidt Saskia Soete de Boosere nu al twee decennia ononderbroken de dans bij Kortrijk Xpo. Ze krijgt zowel intern als extern grote waardering voor haar werk en ingesteldheid, zowel als mens als in haar rol van manager. In de zomermaanden zoekt ze wandelend naar Compostella het ideale tegenwicht voor de dagelijkse drukte van het professionele beroepsleven.     

-Voor welke artiest ga je door de knieën?

-Saskia Soete de Boosere: Er is aan mij geen grote muziekliefhebber verloren gegaan, vrees ik.  Denk dat het laatste bezochte concert dat van Prince was toen hij naar België kwam, ik schat meer dan 25 jaar geleden. Máár: wat wél op de ‘to see’ checklist staat: de avatar-show van ABBA in London. Ik ben absoluut fan van hun muziek en merk dat velen uit de vriendengroep graag meewillen.

-Wat is uw favoriete gerecht?

-Quasi onmogelijk om een keuze te maken. Ik vind (te?) veel dingen lekker. In elke regio, in elk land ontdek je culinaire specialiteiten die een vermelding verdienen. Maar ik stel wel vast dat ons eigen land zeker met de tóp kan wedijveren. Wij eten globaal genomen érg goed.

-Welke plaats zou u absoluut aanbevelen in onze eigen regio?

-Doe dan maar ‘bachten de kuppe’: de Westhoekregio en de polders. Herontdekt via GR-wandelingen in coronatijd. Weidse landschappen, niet zelden máchtige wolkenformaties én de Picon die ze ‘aan de skreve’ serveren is een omweg méér dan waard.

-Wie mag er u altijd bellen?

-Mijn kids natuurlijk, maar ook vanuit Xpo kunnen ze steeds bellen móchten er calamiteiten of problemen zijn bij nachtelijke events. Mijn gsm ligt ‘s nachts bijgevolg altijd aangeschakeld op de nachttafel.

-Hoe ziet uw quarantaine vakantie er uit?

-Een échte quarantaine kan je het niet noemen, maar de Camino-wandeltochten die ik élke zomer onderneem neigen toch sterk in die richting. Dit jaar de Camino del Norte: vanuit de Pyreneeën Atlantique elke dag een 30-tal km afleggen richting Santiago de Compostela. Soms kom je mede-pelgrims tegen, maar soms ook helemaal niemand: alléén met jezelf en je rugzak op pad. Een goede tegenbalans voor de drukte gedurende het jaar.

-Wat is uw favoriete tv-programma?

-Ik heb waarschijnlijk al méér dan 4 jaar geen tv meer opgezet en niet het gevoel dat ik ook maar iéts heb gemist. Netflix gebruik ik als zeldzame vervanger, met ‘The Crown’ als absolute topfavoriet.

-Welke ideale tip geef je mee aan je kinderen?

-Wat mijn vroegere buurman, een landbouwer, pleegde te zeggen: ‘Chance wordt uitgedeeld ‘s morgens om 6 uur en als je dan niet wakker bent, hebt ge geen chánce’…. Behoudens gezondheid natuurlijk. Ik hoop dat ze er in hun leven nu en dan eens aan denken.

-Heb je een wensenlijst voor de politiek?

-Elk programmapunt wat een gefundeerde lange termijnvisie in zich draagt en niét uitsluitend korte termijn ( electoraal) geïnspireerd is.

-Wat is het mooiste geschenk dat je kan krijgen?

-Het gezelschap van familie en vrienden: voor een etentje, voor een wandeling, voor een beleving. Kortom, alles wat voor mooie en warme  herinneringen zorgt.

-Hoe kijkt u naar het ondernemerschap in de streek?

-De voorbeelden in Zuid West-Vlaanderen zijn natuurlijk legio, maar specifiek zijn wij met Kortrijk Xpo érg fier dat we op onze diversen vakbeurzen dat gepassioneerde ondernemerschap in diverse sectoren nog eens extra kunnen promoten.

-Heb je een passie voor vierwielers?

-Geen enkele. Ik ben het soort chauffeur dat op de vraag “bent u tevreden over uw wagen’ antwoordt met ‘de gps functioneert niet goed’.

-Welke klus zou je dringend eens moeten opknappen thuis?

-Pas! Daar wil ik straks thuis niet mee gechanteerd worden (lacht).

-Volg je ook nog wel eens bijlessen in je vrije tijd?

-Ik wil gaan voor taallessen Spaans. Opnieuw Camino-related: de ontmoetingen op de tochten zijn een échte meerwaarde. In het Spaanse binnenland zijn de meeste mensen echter uitsluitend Spaanstalig. Wil tegen mijn volgende tocht een mini-conversatie kunnen voeren met de lokale bevolking.

(KC)

 

 

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.