Nieuws West-Vlaanderen Philippe Huyzentruyt (Groep Huyzentruyt) gooit zich ook op de duivensport

Philippe Huyzentruyt (Groep Huyzentruyt) gooit zich ook op de duivensport

Philippe Huyzentruyt (Groep Huyzentruyt) gooit zich ook op de duivensport

WAREGEM – De Groep Huyzentruyt is genoegzaam bekend als projectontwikkelaar. Daar komt nu een (kleine) dimensie bij, met de oprichting van Huyzentruyt Pigeon Loft, een start-up die in de duivensport professioneel het verschil wil helpen maken.    

Philippe Huyzentruyt, voorzitter van de bekende West-Vlaamse onderneming Groep Huyzentruyt uit Waregem, actief in het binnenland maar ook steeds meer in Polen, stapt in de duivensport. Hij doet dat via de oprichting van de besloten vennootschap Huyzentruyt Pigeon Loft (HPL), met Groep Huyzentruyt als referentieaandeelhouder. De start-up heeft zijn thuisbasis in Tiegem. De bedoeling is om actief te zijn in het kweken, aan- en verkopen, huren en verhuren, commercialiseren van reisduiven.

Philippe Huyzentruyt raakte naar eigen zeggen in de ban toen een (niet nader genoemde) duivenliefhebber hem polste om in te stappen in een bedrijf dat professioneel het verschil wilde maken. “Heel eerlijk, ik kende maar weinig van die sport en het was ook niet meteen mijn passie”, zegt Philippe Huyzentruyt. “Maar ik ben er me in gaan verdiepen en zag er wel iets in. Na mijn uitstap als CEO, jaren terug, heb ik ook wel wat meer vrije tijd beschikbaar. Dit nieuwe initiatief geeft me een positieve vibe: het is nieuwe business – altijd boeiend – maar het geeft me ook een goed gevoel en rust.”

Philippe Huyzentruyt is referentie-aandeelhouder van de gelijknamige groep en voorzitter van de raad van bestuur. Het CEO-schap van het bouwbedrijf liet hij jaren terug over aan de jonge high potential Thomas Van Poucke die met succes timmert aan de weg naar meer groei.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.