Nieuws West-Vlaanderen Philippe Lambrecht is wine personality of the year

Philippe Lambrecht is wine personality of the year

Philippe Lambrecht is wine personality of the year

WIELSBEKE – Philippe Lambrecht, al 30 jaar bezieler van de iconische wijnhandel De Brabandere, sleutelfiguur achter de fusie van Dercor en The Grape 1870 en co-stichter van Bodegas Mas Alta (Priorat), is Wine Personality of the Year 2021. De minzame wijnexpert verdient de titel dubbel en dik.

 

‘In de luwte’ is de uitdrukking die Philippe Lambrecht, ervaren ondernemer, als gegoten zit. Hij is de onzichtbare hand achter de Belgische allocaties van Domaine de la Romanée-Conti en Vega Sicilia. In mei van dit jaar bezegelde hij de fusie van wijnhandel Dercor en The Grape 1870 waarvan hij de belangrijkste aandeelhouder wordt. Vorig jaar had hij 150 jaar Wijnhandel De Brabandere moeten vieren. Covid heeft daar een stokje voor gestoken. Maar er blijven genoeg jubilea om te vieren: 30 jaar aan het hoofd van De Brabandere en ook 30 jaar négociant in Bordeaux, 20 jaar wijnbouwer in Priorat met Bodegas Mas Alta en 5 jaar wijnbouwer op Château Le Rey in Castillon, Bordeaux.
Lambrecht is een ware ambassadeur voor de Belgische wijncultuur. Wie hem leert kennen, beseft dat Philippe Lambrecht tot op het bot doordrongen is van de wijnmicrobe: zijn leven is een queeste naar de perfecte wijn.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.