Nieuws West-Vlaanderen Van Marcke promoot fietsleasing bij zijn medewerkers

Van Marcke promoot fietsleasing bij zijn medewerkers

Van Marcke promoot fietsleasing bij zijn medewerkers

KORTRIJK – Het fietsgebruik van zijn medewerkers aanmoedigen. Dit wilde de firma Van Marcke doen met de uitwerking van een zogenaamd fietsleaseplan. Met succes. De sanitair- en verwarmingsspecialist sloot op een paar maanden tijd al meer dan 100 bedrijfsfietscontracten af voor zijn werknemers via Lease a Bike. Het potentieel is groot. Op termijn wil Van Marcke meer dan 600 werknemers aan een leasefiets helpen.

“Je wordt er fit van, het is duurzaam én voordelig want je hebt er geen brandstof voor nodig”, zegt Yves Ampe namens Van Marcke. “Aan redenen om naar het werk te fietsen is er geen gebrek. Ruim de helft van onze 1.300 Belgische werknemers woont op minder dan vijftien kilometer van hun werk. We willen hen, maar ook wie verder woont, stimuleren om vaker de fiets te nemen voor hun woon-werkverkeer,”

Ook dure brandstofprijzen duwen werknemers op de fiets. Uit recent onderzoek blijkt dat zowat 1 op de 5 Vlamingen nu al vaker naar het werk fietst omwille van de hoge brandstofprijzen, terwijl 19% het voornemen heeft om dit vaker te doen”, aldus Jaouad Auragh van Lease a Bike. “Door hun werknemers een leasefiets aan te bieden, kunnen bedrijven hen helpen om vaker de auto te laten staan. Bovendien kunnen werknemers zo ook over een duurdere fiets beschikken. De meeste werknemers kiezen voor een  elektrische fiets of een speedelec, die gemiddeld zo’n 3.600 euro kost, maar waarvan de kostprijs kan oplopen tot 15.000 euro.”

 

Werkende mensen op de fiets krijgen

Lease a Bike vestigde zich in 2020 in België. Als snel groeiende speler in de Belgische fietsleasewereld richt Lease a Bike zich op elk soort bedrijf, ook op kmo’s en zelfstandigen. Lease a Bike maakt deel uit van mobiliteitsaanbieder Pon en heeft als doel om fietsleasing beschikbaar te maken voor bedrijven en werkende mensen in Europa.

Vandaag is de onderneming al actief in België, Nederland, Duitsland en Oostenrijk, waar het bij meer dan 10.000 bedrijven al zo’n 100.000 klanten aan een leasefiets hielp.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.