Nieuws Limburg 2400 jobs gesneuveld bij Limburgse kmo's

2400 jobs gesneuveld bij Limburgse kmo's

2400 jobs gesneuveld bij Limburgse kmo's

In 2012 zijn er volgens cijfers van SD Worx 1,5 procent of 2.400 jobs gesneuveld bij de kleine en middelgrote ondernemingen in Limburg. Deze provincie is daarmee de slechtste leerling in de Vlaamse klas en blijkt eens te meer zeer gevoelig te zijn voor conjunctuurschommelingen.

jobs hbvlIn heel België gingen er bij de kmo’s (bedrijven tot 100 werknemers) vorig jaar 15.000 jobs (of 0,7%) verloren. Het is voor het eerst in zes jaar – sinds de lancering van de jobindex in 2006 – dat de index daalt. In Vlaanderen bleef de achteruitgang beperkt tot 0,3%. Limburg presteert het minst goed van de Vlaamse provincies, met een terugval van 1,5% of een verlies van ruim 2.400 jobs in de kmo’s.

“Limburg blijkt eens te meer conjunctuurgevoeliger te zijn dan andere provincies,” zegt Johan Van Duyse van SD Worx. “In het verleden merkten we al dat, als de economie meezit, Limburg ook beter presteert dan andere provincies.”

De cijfers wijzen uit dat de jobs vooral verdwijnen in industriële sectoren. Sinds het begin van de crisis in 2008 zijn er in Vlaanderen 6,62% van de jobs bij de industriële kmo’s verloren gegaan. Dat werd ruimschoots gecompenseerd door de aanwas in de dienstensector (+3,22%) en de openbare sector (+4,59%). Brussel en Wallonië danken de jobgroei vooral aan de sterke groei in de openbare sector (resp. +12,95% en +11,12%).

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.