Nieuws Limburg 31 bedrijven engageren zich voor promotie van techniek

31 bedrijven engageren zich voor promotie van techniek

31 bedrijven engageren zich voor promotie van techniek

31 Limburgse bedrijven hebben zich geëngageerd om technisch talent in de provincie te ontdekken en stimuleren. Deze bedrijven ontvingen een teken van “bijzondere erkenning voor hun bijdrage aan de groei van de welvaart in de regio”. Het past binnen een project van Voka Limburg en de provincie.

Charter Techniekpromotie“Het Charter voor Techniekpromotie heeft als doel technisch onderwijs te promoten en zo de instroom in de technische studierichtingen te verhogen,” legt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder Voka uit. “Zo willen we het tekort aan technisch geschoold personeel grondig aanpakken. Iets waar de Limburgse industrie alle belang bij heeft en wat hen zeker en vast groeikansen kan bieden.”

31 bedrijven gingen het engagement aan om techniek en technische opleidingen te promoten bij kinderen, ouders en scholen. Door Techniekpromotie krijgen kinderen de kans om hun technisch talent te ontdekken en ontplooien, bovendien maken kinderen, ouders en leerkrachten kennis met het brede gamma aan toekomstperspectieven in techniek.

Volgende bedrijven ontvingen in de ambtswoning van de gouverneur een certificaat:

Aarixa, ABN The Air Management Group, Advenioz, ASAP.be, Biest, Brems Houthandel, Brouwland, Carglass, Cats & Dogs, Damhert, De Witte Communicatie, Grizaco, Haraeus Electro-Nite, Infrax Limburg, Kautex Textron Benelux, Kumpen, Loomans Plastics, LRM, National Instruments, Nitto Europe, P&V Elektrotechniek, Pami, Prefamac, Punch Powertrain, Rezinal, SD Worx, Spaas Kaarsen, Thys Consulting, van de Kreeke Bouw, Vos Technics en Z-Safety Systems.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.