boonen pelt

Ambachtelijke chocolatier breidt uit

Chocolaterie en crèmerie Boonen in Pelt (Lindelhoeven) is volledig vernieuwd. Ivan Boonen en zijn echtgenote hebben geïnvesteerd in een nieuw interieur en terras. "En ook het aanbod werd uitgebreid, zodat we mee zijn met de innovaties in onze sector", zegt het ondernemerskoppel.

Boonen, niet te verwarren met sectorgenoot Boon in Hasselt, bestaat als chocolaterie sinds 2001. "In 2008 hebben we er een ijssalon bijgedaan", vertelt Ivan Boonen. "Op die manier zijn we het hele jaar door actief: van november tot Pasen doen we chocolade, daarna ligt de focus op het ijs."

Boonen kiest er bewust voor om de zaak klein en ambachtelijk te houden. "Wat niet wegneemt dat wij up to date willen zijn en met innovatieve ideeën op de proppen te komen. Zo breiden we het assortiment steeds uit, en passen ons aan aan de noden van de klant. Ik denk aan producten die voldoen aan de verschillende intoleranties (gluten-noten-suiker-lactose-...), het afbouwen van het suikergehalte, het gebruik van natuurlijke kleurstoffen, milieuvriendelijke verpakkingen, enzovoort."

En ook de infrastructuur gaat mee met de tijd. Zowel het interieur als de buitenomgeving werden aangepakt. "Om het comfort van de klanten te verhogen", aldus Ivan Boonen. Het bedrijf heeft overigens onlangs een eerste personeelslid in dienst genomen.