Nieuws Limburg Fabrelac (Bree) kan overnamebod niet weigeren

Fabrelac (Bree) kan overnamebod niet weigeren

Fabrelac (Bree) kan overnamebod niet weigeren

De Nederlandse zuivelreus FrieslandCampina heeft zijn oog laten vallen op de Breese kmo Fabrelac. Met de overname van Fabrelac zet FrieslandCampina zijn eerste stap in de sterk groeiende mozzarellamarkt. Voor de 30 medewerkers van Fabrelac verandert er niets.

Hoeveel geld FrieslandCampina, dat behoort tot de vijf grootste zuivelondernemingen ter wereld, op tafel wil leggen voor Fabrelac, is niet bekendgemaakt. Maar het moet een ‘offer you can’t refuse’ geweest zijn voor het eigenaarsechtpaar Jos Peters en Marie-José Cobbenhaegen van Fabrelac.

Fabrelac werd opgericht in 1993 als producent van kaas en (consumptieklare) melk. Ondertussen is het hypermoderne en innovatieve bedrijf gespecialiseerd in het maken van mozzarella en andere zuivelproducten. De afgelopen jaren zijn er miljoenen geïnvesteerd in de volledige automatisering van de productie, bijkomende installaties en in een uitbreiding van 6.500 m² naar 30.000 m². Het aantal medewerkers steeg tot 30.

Ongeveer alle grote pizzamakers (Dr. Oetker, McCain,…) zijn er klant voor de pizzatoppings. Daarnaast maakt het bedrijf ook mozzarella-parels, saladekaas, wei-ingrediënten en room. De maximale capaciteit bedraagt nu 30 miljoen kilo mozzarella per jaar.

De overname moet wel nog goedgekeurd worden door de mededingingsautoriteiten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.