Nieuws Limburg GreenCo kampt met capaciteitsprobleem in Genk

GreenCo kampt met capaciteitsprobleem in Genk

GreenCo kampt met capaciteitsprobleem in Genk

Het relatief jonge bedrijf GreenCo, actief in diverse toepassingen van duurzame energie, kampt met capaciteitsproblemen door de groei. “En dat terwijl we eigenlijk in maart onze hal pas officieel gaan openen,” lacht zaakvoerder Hugo Knevels (foto), die samen met Andy Emmer het bedrijf leidt. “Ondanks de klap die de sector van de zonnepanelen heeft gekregen, zijn we zeker niet bij de pakken blijven zitten en hebben we ons volledig gestort op bijkomende vormen van hernieuwbare energie, zoals zonneboilers, warmtepompen, pelletkachels, relighting, LED’s, luchtzuivering en energiestudies.”

hugo knevelsMet succes, want GreenCo haalde in het eerste levensjaar een omzet van 2 miljoen, en dit met alleen 2 zaakvoerders op de payroll. “In plaats van al deze producten in te voeren uit landen als China, willen wij de omgekeerde beweging maken en uitvoeren naar Azië,” vertelt Knevels. “Zo varen we in een blauwe zee, en niet in de rode, waar momenteel hevig wordt gevochten voor elk stukje vis…” Ook in eigen land merkt GreenCo een toenemende belangstelling. “Het besef dat er geen weg terug is, is wel degelijk aanwezig. De doorbraak van duurzame energiebronnen is nog maar pas begonnen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.