Nieuws Limburg Jonge ondernemers starten waterski-bedrijf

Jonge ondernemers starten waterski-bedrijf

Jonge ondernemers starten waterski-bedrijf

Thomas Vincent (Genk, 28), Hannes Hardeman (Sint-Truiden, 25 jaar) en vice-wereldkampioene wakeboarden Elke Venken (Dilsen-Stokkem, 26) gaan het statuut van ondernemer aannemen. Ze willen van hun hobby hun beroep maken door aan de voormalige Vulex-plas in Lanklaar (Dilsen-Stokkem) een park voor waterski en wakeboard op te richten. Het gaat om twee lange kabels (een kort en een lang parcours), waar de skiërs aan voortgetrokken worden. Er zijn allicht generaties onder u die zich een mini-versie hiervan herinneren in pretpark Walibi destijds…

Waterskien aan kabelDe onderneming moet één van de topattracties worden van het toeristisch-recreatieve Terhills-project dat LRM momenteel op het voormalige mijnterrein ontwikkelt. Het waterski- en wakeboardparcours zal Terhills Cablepark gaan heten. Terhills zorgt immers voor de bouw van de installatie, terwijl de 3 jongeren de exploitatie voor hun rekening zullen nemen. Deze zomer moet de nieuwe onderneming al operationeel zijn.

“Met oog op de mogelijke selectie van kabel-wakeboarden als Olympische sport in 2020, kijk ik er enorm naar uit om iedereen kennis te laten maken met deze sport en zo hopelijk wat jonge talenten te ontdekken,” zegt Elke Venken, vice-wereldkampioene wakeboarden. “Dat de kabelbaan dan ook nog in mijn eigen gemeente komt, is echt een droom die werkelijkheid wordt.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.