Nieuws West-Vlaanderen Melexis gaat van recordjaar naar recordjaar

Melexis gaat van recordjaar naar recordjaar

Melexis gaat van recordjaar naar recordjaar

IEPER – Chipproducent Melexis, dat zijn belangrijkste uitvalbasis heeft in Ieper, pakte uit met zijn jaarresultaten 2022 en die fonkelden als sterren in het nachtblauw. Ook voor 2023 wordt nieuwe groei vooropgezet voor de aanbieder van chips voor de auto industrie. De fabriek in Ieper is cruciaal in het succesverhaal van Melexis.   

Melexis is vooral bekend als toeleverancier voor de automobielindustrie. 90 procent van de omzet wordt daar verdiend. De interesse voor en de vraag naar hoogwaardige chips zal vanuit de automobiel alleen maar blijven toenemen, zo wordt voorspeld. In luxewagens, maar daar niet alleen, worden meer en meer chips ingebouwd. Ook de elektrificatie van het wagenpark wereldwijd speelt aardig in de kaart van Melexis.

Geen wonder dan ook dat de jaarresultaten 2022 zich in stijgende lijn bevonden. De bedrijfswinst klom in het jaar 2022 met liefst 53 procent naar een recordcijfer van 227 miljoen euro. De omzet werd met 30 procent vooruit gestuwd tot 836 miljoen euro. Mooi en de weersvoorspellingen blijven ook mooi. Voor 2023 gaat CEO Marc Biron opnieuw uit van een stevige groeispurt: de omzet zou met 11 tot 16 procent toenemen en de winstmarge wordt begroot op 26 procent.

De beursgenoteerde halfgeleider producent Melexis keert over 2022 een bruto dividend uit van 3,5 euro per aandeel. Roland Duchatelet en Francoise Chombar zijn de referentie aandeelhouders van Melexis.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.