Nieuws West-Vlaanderen Ondernemer par excellence Patrick Maselis krijgt ‘durver en doener’-trofee

Ondernemer par excellence Patrick Maselis krijgt ‘durver en doener’-trofee

Ondernemer par excellence Patrick Maselis krijgt ‘durver en doener’-trofee

ROESELARE – De West-Vlaamse topondernemer en bijzondere mens Patrick Maselis werd door Unizo Roeselare getrakteerd op een verrassing van formaat. Hij werd in de bloemetjes gezet en terecht geëerd omwille van zijn niet aflatende verdiensten als ondernemer in zijn eigen familiebedrijf, dat gevestigd is in de Kanaalzone van Roeselare.

Het bedrijf Maselis is al bijna twee eeuwen lang (sinds 1829) een belangrijke Europese leverancier van graanproducten voor de voedingsnijverheid en heeft bijna alle denkbare technologieën in huis voor de transformatie van graan tot ingrediënten voor de voedingsindustrie.

De Roeselaarse vestiging heeft vier divisies: de haver- en gerstpellerij, de maïsmolen, de graanvlokkerij en de extrusie-afdeling. De eindproducten zijn heel divers: van gepelde haver tot rijstvlokken, van maïsgries tot geparelde tarwe. Patrick Maselis heeft het in alle stilte en met een mentaliteit van ‘osan deure doen’  het familiebedrijf de voorbije decennia op een beduidend hoger niveau getild.

Durver en doener

Unizo wilde de onmetelijke verdiensten Patrick Maselis in de verf zetten naar aanleiding van de Dag van de Ondernemer. De zaakvoerder van Maselis kreeg uit handen van lokaal Unizo-voorzitter Isabel Lapeirre en burgemeester Kris Declercq (CD&V) de zesde trofee ‘Durver en Doener’, een gepersonaliseerde onderscheiding door kunstenaar Kornul. “Patrick is een voorbeeld van een moderne ondernemer met een hart voor zijn mensen”, zo zei Lapeirre in haar betoog.

De trofee ‘Durver en doener’ wordt elk jaar uitgereikt aan iemand die een voorbeeld en bron van inspiratie is voor ondernemers binnen en buiten Roeselare. In het verleden mochten Rik De Nolf (Roularta Media Group), Donald Muylle (Dovy), Patrick Lefevere (Deceuninck Quick-Step), Michel Soubry (Soubry) en Conny Vandendriessche (Accent Jobs-House of HR) deze al in ontvangst nemen.

Patrick Maselis is sinds 1988 algemeen directeur in het familiebedrijf en tekende voor een merkwaardige reconversie van van veevoederbedrijf naar producent van humane voeding. In twee eeuwen tijd is de Roeselaarse groep Maselis uitgegroeid tot een belangrijke producent van ‘health food’ op basis van graan. Daarnaast lag Patrick Maselis ook nog aan de basis van Mulder Breakfast Cereals, Poco Loco en Borlix. In z’n vrije tijd is hij filatelist en wereldreiziger.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.